vineri, septembrie 30, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEUn șofer de camion a prezentat certificat de vaccinare fals, la trecerea...

Un șofer de camion a prezentat certificat de vaccinare fals, la trecerea frontierei

Un certificat de vaccinare antiCovid-19 și un permis de conducere, ambele cu semne de falsificare, au fost depistate la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova.

Cercetați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false sunt un cetățean al R. Moldova și un cetățean al Ucrainei. Aceștia au fost identificați de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giugiulești-Galați și Basarabeasca, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În primul caz, cercetat pentru prezentarea la controlul de frontieră a certificatului de vaccinare împotriva Covid-19 neveridic este un șofer de camion în vârstă de 40 de ani, originar din raionul Cantemir.

În rezultatul verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta nu se afla în țară la momentul imunizării. Fiind întrebat despre cele depistate, bărbatul a susținut că nu își amintește când i-ar fi fost administrat vaccinul.
În cel de-al doilea caz, documentat este un cetățean al Ucrainei. Acesta s-a prezentat la ieșire din țară, în punctul de trecere Basarabeasca aflându-se la volanul unui autoturism de model Vaz, înmatriculat în Ucraina.

În procesul de control al actelor de călătorie ale străinului, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere al conducătorului auto, care ar fi emis din numele autorităților competente ale Ucrainei, prezintă unele suspecții. În cadrul verificărilor amănunțite a actului cu tehnica specială a fost confirmat bănuiala polițiștilor de frontieră cu privire la fals.

Ca urmare a celor constatate, pe numele conducătorului auto a fost întocmit act de constatare a ilegalității, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre examinare.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI R. Moldova
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE