marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Un val de aer rece pune stăpânire pe Europa. În România se așteaptă ninsorile

Se pare că iarna își intră în drepturi în următoarele zile, anunță ANM. Un val de aer rece va pune stăpânire pe Europa, iar pe lângă temperaturile scăzute vor începe și ninsorile.

Un val de aer rece se afla in extindere pe Europa, ”noi suntem deja in masa rece si ne vom mentine, cu diferite variatii) precipitatii in extindere de joi /vineri, vineri si sambata in sud, centru si est.

Vor fi episoade cu ninsoare și în unele zone joase, la început în Oltenia, apoi în celelalte regiuni,” spun specialiștii meteorologi.

În Transilvania mai mult ninsori, iar la munte va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă și în zona joasă. Perioadele cu ninsoare vor fi alternate ”cu cele cu ploaie în zonele joase de relief, iar vineri si sambata vantul va avea intensificari la munte, dar si in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cu rafale de 45…65 km/h pe perioade de timp (vineri noapte si sambata dimineata ) asociate cu ninsoare”, potrivit ANM.

Vortexul polar amenință şi estul Europei. Iarna reușește, cel puțin temporar, să se reîntoarcă și în România: în timp ce în următoarele zile va ninge doar izolat, începând de joi, 26 ianuarie, seara, sunt așteptate ninsori abundente în mare parte din țară, în special vineri, 27 ianuarie și sâmbătă, 28 ianuarie 2023.

În seara zilei de 26 ianuarie și în noaptea spre 27 ianuarie sunt așteptate ninsori în Muntenia și Oltenia și ploi în Dobrogea.

Pe parcursul zilei de vineri, 27 ianuarie, ninsorile se vor extinde în centrul, estul și nordul țării, precum și local în vest și în Republica Moldova, în timp ce în Oltenia, Muntenia și Dobrogea se vor transforma în ploi și va ninge doar izolat.

Precipitațiile așteptate vineri, 27 ianuarie, în România. Momentan, potrivit modelului european de prognoză, ECMWF, se așteaptă ca sâmbătă, 28 ianuarie, să ningă abundent în cea mai mare parte a țării, inclusiv în sud și în Capitală, potrivit RTV.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole