miercuri, august 10, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEVeste bună pentru elevi și părinți: Evaluarea Națională se va desfășura la...

Veste bună pentru elevi și părinți: Evaluarea Națională se va desfășura la aceleași discipline!

Executivul a adoptat în ședința din 20 decembrie a.c., prorogarea unor termene și condiții privind desfășurarea unor examene (Evaluarea Națională și Bacalaureat) și a admiterii la liceu.

Prin această decizie, Guvernul a corelat modalitatea de evaluare, pe discipline, cu modalitatea de predare-învățare, conform planului-cadru în baza căruia elevii au studiat în clasele V-VIII, se arată într-un anunț informativ al Biroului de presă al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Amintesc, că pentru elevii care studiază în clasele V-VIII, începând din anul 2021, era prevăzută evaluarea transdisciplinară, dar aceasta nu a fost pregătită printr-un proces de predare – învățare transdisciplinar, a declarat ministrul Monica Cristina Anisie.

Această măsură răspunde îngrijorărilor elevilor aflați acum în clasa a VII-ași asigură predictibilitate pentru elevii din clasele a V-a și a VI-a, structura Evaluării Naționale rămânând neschimbată și pentru ei, după cum transmite aceeași sursă media.

Consider că este o veste bună și mult așteptată de către copii, familiile lor, dar și de către profesorii care îi pregătesc pe elevi!, a completat ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie.

Foto: Biroul de presă al MEC

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE