Veteranii MAI Republicii Moldova joacă fotbal cu noua generație

Date:

Share post:

Astăzi, 21 iunie 2018, ora 12.00, în orașul Vadul lui Vodă (Centrul de pregătire a lotului național a FMF), va fi dat startul unui Proiect de promovare a sportului în rândurile copiilor și implicarea lor activă în jocuri de echipă.

Inițiativa îi aparține ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan care împreună cu veteranii își propun să se implice în creșterea noii generații, prin implicarea lor în activități de dezvoltare a pregătirii fizice și dezvoltarea individuală prin valorile sportului, se arată într-un comunicat media.

Astfel, cu suportul Federației moldovenești de fotbal, la 21 iunie încep instruirile teoretice și practice pentru 22 de veterani ai Ministerului, care vor fi învățați să lucreze ca antrenori de fotbal cu copiii. Ulterior, veteranii MAI vor forma echipe de copii din localitățile în care locuiesc (în special copiii din familii social vulnerabile) vor oferi suport pentru dotarea lor cu echipament sportiv și împreună vor juca fotbal, inclusiv organizând competiții.

Prin această acțiune, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, împreună cu Asociația veteranilor doresc să fie mai aproape de noua generație, să comunice cu cei mici despre problemele care îi frământă, să se implice în creșterea și educarea copiilor prin activități care să dezvolte capacitățile lor și, nu în ultimul rând să-i ferească de vicii sau alte pericole care afectează societatea, menționează aceeași sursă.

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: www.pixabay.com

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.