duminică, decembrie 4, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEVine Moș Nicolae!

Vine Moș Nicolae!

Ați pregătit ghetuțele? Pentru că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, vine Moș Nicolae. Toată luna decembrie, în calendarul creștin ortodox, fiecare zi este a Sfântului Nicolae. Acest sfânt este recunoscut ca fiind făcător de minuni, deci cu toții, mici și mari, să ne așteptăm la minuni, pentru că ele există. 

Cea mai frumoasă și adevărată minune, pentru cei mici, este apariția lui Moș Nicolae, în timpul nopții, când va umple toate ghetele copiilor cu cadouri dulci și mici jucării.

Legenda spune că acei copii care au fost neascultători vor primi o nuia, cu care îi ”ceartă” Moș Nicolae, în felul lui. Dar chiar și acești copii, mai năzbâtioși, dacă vor depune eforturi de redresare, Moșul îi va răsplăti, trecând cu vederea greșelile inevitabile ale copilăriei, pentru că fiecare merită încă o șansă.

Ce fac copiii în seara de 5 decembrie în fiecare an? Ei își caută ghetele, mai mici și mai mari, le lustruiesc cum știu ei mai bine, și pleacă devreme la culcare.

Unii dintre ei, în timpul zilei, la școală, sub bagheta magică a învățătoarei sau profesorilor, au desenat felicitări pentru Moș Nicolae, pentru a-l surprinde pe moșul ce drag cu un cadou simbolic din partea lor.

Dimineața, casele noastre se vor umple de râsetele, chicotelile și bucuria fără margini a copiilor. Sărbătoare fericită să aveți, alături de cei dragi, mici și mari!

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE