Vinul Chardonnay Sweet primește recunoaștere internațională

Date:

Share post:

Vinul Chardonnay Sweet, din zona centrală a Orheiului, produs de compania Chateau Vartely, s-a clasat pe locul întâi la categoria vin de desert în cadrul concursului tradițional de vinuri desfășurat anual de către Organizația Mondială a Comerțului, la Geneva, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Jurizarea a fost realizată de către diplomații statelor membre ale Organizației Mondiale a Comerțului, precum și de către înalții funcționari internaționali ai diverselor organizații cu sediul la Geneva.

Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs. La ediția precedentă, din 2016, Moldova s-a clasat, în premieră, pe primul loc la două categorii concomitent. Mărcile desemnate câștigătoare în 2016 au fost Pinot Grigio de Purcari, la categoria vin alb și Kagor Pastoral, la categoria vin de desert.

În acest an, la toate cele trei categorii tradiționale: vin alb, vin roșu și vin de desert și-au prezentat produsele vinicole naționale 31 de state, inclusiv România și Republica Moldova, recunoscute peste tot în lume pentru dedicația și abnegația în viticultură.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...