luni, octombrie 2, 2023
20.7 C
București
spot_img

Vinul Chardonnay Sweet primește recunoaștere internațională

Vinul Chardonnay Sweet, din zona centrală a Orheiului, produs de compania Chateau Vartely, s-a clasat pe locul întâi la categoria vin de desert în cadrul concursului tradițional de vinuri desfășurat anual de către Organizația Mondială a Comerțului, la Geneva, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Jurizarea a fost realizată de către diplomații statelor membre ale Organizației Mondiale a Comerțului, precum și de către înalții funcționari internaționali ai diverselor organizații cu sediul la Geneva.

Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs. La ediția precedentă, din 2016, Moldova s-a clasat, în premieră, pe primul loc la două categorii concomitent. Mărcile desemnate câștigătoare în 2016 au fost Pinot Grigio de Purcari, la categoria vin alb și Kagor Pastoral, la categoria vin de desert.

În acest an, la toate cele trei categorii tradiționale: vin alb, vin roșu și vin de desert și-au prezentat produsele vinicole naționale 31 de state, inclusiv România și Republica Moldova, recunoscute peste tot în lume pentru dedicația și abnegația în viticultură.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole