Vinul Chardonnay Sweet primește recunoaștere internațională

Date:

Share post:

Vinul Chardonnay Sweet, din zona centrală a Orheiului, produs de compania Chateau Vartely, s-a clasat pe locul întâi la categoria vin de desert în cadrul concursului tradițional de vinuri desfășurat anual de către Organizația Mondială a Comerțului, la Geneva, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Jurizarea a fost realizată de către diplomații statelor membre ale Organizației Mondiale a Comerțului, precum și de către înalții funcționari internaționali ai diverselor organizații cu sediul la Geneva.

Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs. La ediția precedentă, din 2016, Moldova s-a clasat, în premieră, pe primul loc la două categorii concomitent. Mărcile desemnate câștigătoare în 2016 au fost Pinot Grigio de Purcari, la categoria vin alb și Kagor Pastoral, la categoria vin de desert.

În acest an, la toate cele trei categorii tradiționale: vin alb, vin roșu și vin de desert și-au prezentat produsele vinicole naționale 31 de state, inclusiv România și Republica Moldova, recunoscute peste tot în lume pentru dedicația și abnegația în viticultură.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.