marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Zilnic, polițiștii de frontieră au grijă să fie respectată perioada de prohibiție la pescuit

Zilnic, patrule ale Poliției de Frontieră din Republica Moldova participă la controlul și supravegherea frontierei de stat în vederea prevenirii și combaterii oricăror încălcări și abateri de la legislația frontalieră. 
În contextul demarării , polițiștii de frontieră  își vor ajusta misiunile pentru a susține, alături de alte autorități de competență, activitatea de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la frontiera de stat, cât și în zona de frontieră.
Prin colaborarea cu Agenția de Mediu, dar și cu autorităţile administraţiei publice locale, vor fi organizate şi desfăşurate razii, în scopul depistării şi contracarării braconajului şi pescuitului ilicit. De aceea, vor fi utilizate intens ambarcațiunile, tehnica de serviciu, mijloacele speciale și echipamentul din dotare, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Din data de 15 aprilie și până în ziua de 15 iunie a.c. se instituie perioada de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice din Republica Moldova. Totodată, pentru a preveni orice încălcare a regimului zonei de frontieră, cu scop de pescuit ilicit folosind ambarcațiunile, s-a cerut revizuirea modului de păstrare și evidență a mijloacelor plutitoare în apele de frontieră, care trebuie:
– să reflecte simboluri ale drapelelor de stat la pupă sau la proră și de numere de înregistrare a acestora;
– să dețină permis pentru ambarcațiune eliberat de Poliția de Frontieră;
– să staționeze în locurile stabilite de căpităniile de port sau, după caz, de autoritățile administrației publice locale, cu avizul Poliției de Frontieră, luându-se măsuri de către posesorii acestora pentru a preveni utilizarea ilegală a lor.
Atenție!
Din 8 aprilie a.c. a intrat în vigoare Ordinul Agenţiei de Mediu nr. 11 din 1 aprilie 2022 cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale în anul 2022.
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM vine cu îndemnul către pescari și amatorii de pescuit, să prezinte o atitudine responsabilă și conștiincioasă față de regulile impuse.  Cei care vor fi depistați că desfășoară activități ilegale (braconaj piscicol și pescuit ilicit) în perioada de prohibiție vor fi atrase la răspundere, riscând amenzi contravenționale, dar și penale!
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole