111 evenimente, la ”frontiera verde”

Date:

Share post:

În perioada 4 – 10 aprilie 2022, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 111 evenimente cu documentarea a 138 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 41 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 69 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 16 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri;
În decursul săptămânii precedente, 205 cetăţeni străini, dar și 93 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Au fost declanșate 176 de consemne, dintre care 22 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 154 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În punctele de trecere a frontierei R. Moldova, fluxul de persoane a constituit 229 051 traversări, dintre care  un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de intrare în țară – 117 874 treceri. Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 135 166. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 67 125 traversări, cele mai multe fiind înregistrate la granița moldo-română: 51 974.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 67% din totalul de traversări, iar 27% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 6% din treceri ale frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 62 947 traversări persoane;
PTF Sculeni – 41 186 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 18 741 traversări persoane;
PTF Otaci – 16 789 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 15 929  traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 14 438 traversări persoane.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 098 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.
Informați-Vă doar din surse oficiale!
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.