111 evenimente, la ”frontiera verde”

Date:

Share post:

În perioada 4 – 10 aprilie 2022, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 111 evenimente cu documentarea a 138 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 41 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 69 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 16 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri;
În decursul săptămânii precedente, 205 cetăţeni străini, dar și 93 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Au fost declanșate 176 de consemne, dintre care 22 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 154 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În punctele de trecere a frontierei R. Moldova, fluxul de persoane a constituit 229 051 traversări, dintre care  un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de intrare în țară – 117 874 treceri. Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 135 166. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 67 125 traversări, cele mai multe fiind înregistrate la granița moldo-română: 51 974.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 67% din totalul de traversări, iar 27% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 6% din treceri ale frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 62 947 traversări persoane;
PTF Sculeni – 41 186 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 18 741 traversări persoane;
PTF Otaci – 16 789 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 15 929  traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 14 438 traversări persoane.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 098 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.
Informați-Vă doar din surse oficiale!
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.