sâmbătă, ianuarie 28, 2023
1 C
București
spot_img

150 de piese în expoziția „Artă şi Artefacte”, la Muzeul Național al Bucovinei

În perioada 31 iulie-31 august poate fi vizitată Expoziția „Artă şi Artefacte”, la Muzeul Național al Bucovinei.

Expoziția este realizată în cadrul proiectului cultural Atelier de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a V-a.

Aici, sunt expuse publicului peste 150 de piese, create de 61 de copii inițiați în tainele arheologiei, în cadrul Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, creații inspirate după artefactele cucuteniene, păstrate în colecția de arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, de mai mult timp.

Proiectul pentru copii vizează valorificarea educațională a Colecţiei de Arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, cea mai veche şi mai numeroasă colecţie a instituţiei, reprezentând aproximativ jumătate din toate bunurile inventariate.

O importanță deosebită o are Colecția Culturii Cucuteni, care însumează piese de categorie tezaur și fond, un număr total de 17.866 de bunuri culturale de patrimoniu – fragmente ceramice, vase întregi și întregite, idoli zoomorfi și idoli antropomorfi.

Atelierul de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a V-a, are ca tematică principală Cultura Cucuteni, după cum au anunțat organizatorii.

La Atelierele de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte” sunt oferite diplome de „arheolog junior”. Până la sfârșitul lui august, la vernisaj, Muzeul de Istorie vă așteaptă să-i treceți pragul, între orele 10:00 – 18:00, pentru a vizita expoziția. Intrarea este liberă.

Text: Maria Lupu

Foto: Facebook Muzeu Bucovina

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole