150 de piese în expoziția „Artă şi Artefacte”, la Muzeul Național al Bucovinei

Date:

Share post:

În perioada 31 iulie-31 august poate fi vizitată Expoziția „Artă şi Artefacte”, la Muzeul Național al Bucovinei.

Expoziția este realizată în cadrul proiectului cultural Atelier de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a V-a.

Aici, sunt expuse publicului peste 150 de piese, create de 61 de copii inițiați în tainele arheologiei, în cadrul Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, creații inspirate după artefactele cucuteniene, păstrate în colecția de arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, de mai mult timp.

Proiectul pentru copii vizează valorificarea educațională a Colecţiei de Arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, cea mai veche şi mai numeroasă colecţie a instituţiei, reprezentând aproximativ jumătate din toate bunurile inventariate.

O importanță deosebită o are Colecția Culturii Cucuteni, care însumează piese de categorie tezaur și fond, un număr total de 17.866 de bunuri culturale de patrimoniu – fragmente ceramice, vase întregi și întregite, idoli zoomorfi și idoli antropomorfi.

Atelierul de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a V-a, are ca tematică principală Cultura Cucuteni, după cum au anunțat organizatorii.

La Atelierele de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte” sunt oferite diplome de „arheolog junior”. Până la sfârșitul lui august, la vernisaj, Muzeul de Istorie vă așteaptă să-i treceți pragul, între orele 10:00 – 18:00, pentru a vizita expoziția. Intrarea este liberă.

Text: Maria Lupu

Foto: Facebook Muzeu Bucovina

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.