2000 de lei anual – compensație pentru pedagogi și educatori

Date:

Share post:

Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și în alte instituții de învățământ general public, dar și educatorii din grădinițe vor primi o compensație financiară de 2 mii de lei anual, începând cu anul 2019. Banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice.

În acest scop, Guvernul de la Chișinău a aprobat  Regulamentul de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public. Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea de suporturi didactice, tehnică de calcul, produse software pentru utilizare în activități de instruire on-line și pentru dezvoltare profesională.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezente administrației instituțiilor de învățământ dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, au fost înregistrați 49.148 de profesori care activează în instituțiile de învățământ general public. În bugetul de stat pentru 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98 de mii de lei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?