3067 avize pentru vânătoarea în zona de frontieră. Informații de ultimă oră

Date:

Share post:

Angajații Poliției de Frontieră împreună cu reprezentanții autorităților de protecție a mediului din Republica Moldova au asigurat legalitatea desfășurării ședințelor de vânătoare în zona de frontieră, pe tot parcursul sezonului (21.09.2022 – 15.01.2023).
Astfel că în perioada nominalizată, subdiviziunile tactice de frontieră au eliberat 3067 avize pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră, la diferite specii de animale și păsări, conform termenilor de vânătoare și a cotelor de recoltare, autorizate în baza carnetului de vânător cu însemn holografic.
Numărul vânătorilor și a persoanelor participante în ședințele de vânătoare a constituit 4022.
Aceste persoane au fost familiarizate cu condițiile de avizare pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră, dar și respectarea regulilor de vânătoare în zona de frontieră, inclusiv termenii admisibili pentru sezonul 2022-2023, conform Dispoziției CSE nr.37 din 15 septembrie 2022.
Totodată, ca urmare a raziilor și controalelor desfășurate pe linia prevenirii și combaterii braconajului în perioada vizată, polițiștii de frontieră au consemnat șase cazuri de încălcare a regulilor privind desfășurarea vânătorii, fiind documentate 18 persoane.
Polițiștii de la graniță amintesc, și prin intermediul nostru, tuturor vânătorilor, dar și amatorilor de vânat, despre închiderea sezonului de vânătoare în zona de frontieră, ultima zi fiind data de 15 ianuarie 2023.
În continuare, angajați de frontieră solicită să se manifeste o atitudine conștiincioasă față de regulile specifice la frontieră, încălcarea acestora atrage după sine răspundere contravențională sau penală, după cum ne-au comunicat colegii de la Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.