5 iunie – Ziua Mediului, dedicată educației

Date:

Share post:

Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Eco-Arena Iași, instituții de învățământ și voluntari, organizează mai multe evenimente cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie).

Campania generală este intitulată „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor”, a început pe 2 mai și constă într-o serie de acțiuni complexe de instruire și conștientizare a populației privind managementul deșeurilor și protecția mediului derulate în ultima perioadă de societatea Salubris SA.

Duminică, 5 iunie, de la ora 12.00, va fi organizată acțiunea principală, „Conștientizarea populației privind colectarea separată”, organizată în parteneriat de Primăria Municipiului Iași, Salubris SA și servicii Publice SA, în cadrul căreia vor avea loc:

  • informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante informative);
  • prezentare de echipamente de salubrizare la Palatul Culturii;
  • acțiune în colaborare cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu Iași, Grădinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva” Iași și Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași;
  • acțiune de premiere și surprize pentru participanți (fructe, dulciuri și suc (doză, pet și carton), baloane, minipubele cu flori, diplome, cadouri);
  • acțiune în colaborare/ parteneriat cu ECO-ARENA și studenți voluntari și inițierea de concursuri pe tema colectării separate a ambalajelor și a protecției mediului;
  • participare alături de Fundația Amicus Junior în cadrul evenimentului „Orășelul Copiilor”, care va avea loc în Parcul Expoziției între orele 10.00 și 18.00.

Text: Biroul de Presă al Municipiului Iași

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.