5 iunie – Ziua Mediului, dedicată educației

Date:

Share post:

Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Eco-Arena Iași, instituții de învățământ și voluntari, organizează mai multe evenimente cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie).

Campania generală este intitulată „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor”, a început pe 2 mai și constă într-o serie de acțiuni complexe de instruire și conștientizare a populației privind managementul deșeurilor și protecția mediului derulate în ultima perioadă de societatea Salubris SA.

Duminică, 5 iunie, de la ora 12.00, va fi organizată acțiunea principală, „Conștientizarea populației privind colectarea separată”, organizată în parteneriat de Primăria Municipiului Iași, Salubris SA și servicii Publice SA, în cadrul căreia vor avea loc:

  • informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante informative);
  • prezentare de echipamente de salubrizare la Palatul Culturii;
  • acțiune în colaborare cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu Iași, Grădinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva” Iași și Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași;
  • acțiune de premiere și surprize pentru participanți (fructe, dulciuri și suc (doză, pet și carton), baloane, minipubele cu flori, diplome, cadouri);
  • acțiune în colaborare/ parteneriat cu ECO-ARENA și studenți voluntari și inițierea de concursuri pe tema colectării separate a ambalajelor și a protecției mediului;
  • participare alături de Fundația Amicus Junior în cadrul evenimentului „Orășelul Copiilor”, care va avea loc în Parcul Expoziției între orele 10.00 și 18.00.

Text: Biroul de Presă al Municipiului Iași

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.