Concursul Mondial de Bruxelles a anunțat rezultatele Sesiunii Roșu și Alb 2022, la competiția de vinuri

Date:

Share post:

Cele mai multe premii le-au luat Spania și Republica Moldova, pentru cel mai bun vin alb și roșu din concurs. Cel mai bun vin bio vine din Elveția, cel puțin așa au decis organizatorii.

Concursul Mondial de Bruxelles a anunțat rezultatele Sesiunii Roșu și Alb 2022, la competiția de vinuri

Concursul Mondial de Bruxelles este încântat să împărtășească rezultatele Sesiunii de vinuri roșii și albe din 2022. În perioada 19-21 mai, cel mai prestigios concurs din lume a reunit experți din întreaga industrie internațională a vinului pentru a degusta peste 7.300 de lucrări din aproape 40 de țări din întreaga lume.

Printre câștigători se numără vinuri de pe șase continente, inclusiv toate țările producătoare de vinuri consacrate de pe glob, dar și locații excepționale precum China, Peru și chiar Kazahstan.

Vinul alb cu cel mai mare punctaj în competiția din acest an este Mar de Frades Finca Valiñas 2017 – un Albariño din Rias Baixas, Spania. Тcel mai bun vin roșu vine din Moldova – Fautor Negre 2017 este un amestec de soiuri autohtone Feteasca Neagra și Rara Neagra.

Franța a adunat cel mai mare număr de medalii (445), în special pentru vinurile din Bordeaux și Languedoc-Roussillon. Spania se află pe locul al doilea în clasament, cu 433 de medalii, predominant pentru vinuri din Castilla y Leon și Rioja. Țara gazdă, Italia, ocupă locul al treilea, cu 351 de medalii. Cele mai premiate regiuni din Italia sunt Sicilia, Toscana și Puglia. Portugalia se află pe locul patru cu 296 de medalii, urmată de China cu 141.

Bordeaux, Castilla y Leon și Rioja sunt regiunile care au adunat cele mai multe premii pentru vinurile roșii. Regiunile fruntașe la categoria vinuri albe sunt Moravia, Castilla y Leon și Languedoc-Roussillon.

Cave Boléro Cornalin 2018 din Elveția a obținut cel mai mare punctaj la categoria vinurilor ecologice. Cele mai multe medalii pentru vinurile ecologice au fost acordate vinurilor din China.

Cu 17 distincții, Spania este țara cu cel mai mare număr de mari medalii de aur, dintre care aproape jumătate pentru vinurile din Rioja.

În Europa de Est, Moldova conduce detașat, cu 53 de distincții, urmată de Republica Cehă (43), Bulgaria (38) și România (36). În total, 12 țări din Europa de Est au fost medaliate la competiția din acest an, confirmând calitatea tot mai mare a vinurilor din această parte a lumii. De fapt, un sfert din premiile pentru vinuri albe de la ediția din acest an au fost acordate vinurilor din Europa de Est.

În ceea ce privește prețul, marile medalii de aur au fost acordate, în medie, vinurilor din categoria de preț ex-celulă 12,5 – 35 de euro. Medaliații cu aur au avut, de obicei, prețuri cuprinse între 5 și 12,5 euro. Un studiu intern realizat de Concours Mondial de Bruxelles arată că o medalie obținută în cadrul concursului ar putea crește vânzările cu până la 30 %.

Toate vinurile au fost degustate de comisii de experți în domeniu, atent selecționate de Concours Mondial de Bruxelles, reprezentând 45 de naționalități. Procesul riguros de evaluare se bazează pe un model conceput de OIV și de Uniunea Internațională a Oenologilor. O medalie este acordată la mai puțin de 30 % din vinurile înscrise.

Următoarea Sesiune Alb și Roșu a Concours Mondial de Bruxelles va avea loc în perioada 12-14 mai 2023 în Istria, Croația, unde concursul va sărbători cea de-a 30-a ediție.

Text și foto: Pagina oficială/Concours Mondial de Bruxelles

spot_img

Articole asemănătoare

Bunuri în valoare de 2.800.000 lei, reținute de inspectorii vamali. FOTO

Bunuri în valoare de 2.800.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

EABM 2024: Cel mai mare Congres de medicină cardiovasculară organizat în România

EABM 2024: Cel mai mare Congres de medicină cardiovasculară organizat în România. Congresul Societății Euro-Asiatice de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică (EABM)

Atenție! Mesaje false în numele ANAF

Atenție! Mesaje false în numele ANAF! Iată că o nouă campanie de e-mail-uri false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă.

Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Zilele Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Când și mai multe amănunte în cele ce urmează.