30 de ani de presă. La mulți ani Evenimentul Zilei!

Date:

Share post:

Parcă a fost ieri. Nici nu am simțit când au trecut cei 30 de ani. Unii spun că sunt mulți ani, alții puțini, dar eu cred că atunci când dorința de a scrie trece prin propria simțire, timpul este incomensurabil.

Evenimentul Zilei a marcat 30 de ani de succese, de emoții, de povești și de prietenii. Acesta este titulu care reflecta reuniunea de 30 de ani, în evz. Perfect adevărat.

Maestrul Ion Cristoiu, în filmarea sa de sâmbătă, 04 iunie, dedicată în exclusivitate aniversării de 30 de ani a Evenimentului Zilei, a spus că își dorește, printre altele, să rămână în istorie și ca jurnalist, printre altele.

Aș dori să completez că Ion Cristoiu va rămâne cunoscut, în istorie, ca formator de jurnaliști. Este primul om din România care a creat jurnaliști, pe bandă rulantă, la acea vreme.

Presă adevărată livrată de primul ziar privat din România, pentru că acesta a fost și este, în continuare, Evenimentul Zilei.

Iar Evenimentul Zilei a fost o școală. Am învățat presă pe teren, muncind efectiv, inclusiv lângă zețarii tipografi, acolo unde trebuia să avem ”capul limpede”.

Și toți ”elevii” de la Evenimentul Zilei au ajuns, astăzi, mari, în adevăratul sens al cuvântului. Trei nume grele, Simona Ionescu, Dan Andronic și Mirel Curea, sunt cei care duc mai departe brandul, dar și caracteristicile de bază ale ziarului clasic Evenimentul Zilei.

Alți colegi, din prima generație și nu numai, pun astăzi, în practică, tot ce au învățat pe băncile ”Evenimentul Zilei”. Despre primii dintre cei mai reprezentativi jurnaliști, formați la Evenimentul Zilei, vorbește și maestrul Ion Cristoiu, în filmulețul de mai jos.

Parafrazând o replică din celebrul „Once Upon A Time in America”, 30 de ani care au meritat să fie trăiți, a scris Daniel Nanu, în reportajul său, care poate fi citit, ca o poveste, la evz.

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Facebook/video: youtube

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.