„7 DECENII ÎN 7 ORE”, la Muzeul Judeţean Teleorman, în Noaptea Muzeelor

Date:

Share post:

„7 DECENII ÎN 7 ORE” – sub acest generic, Muzeul Judeţean Teleorman marchează sâmbătă, 14 mai 2022,  a XVIII-a ediţie a Nopţii Muzeelor.

Între orele 17.00-24.00, Muzeul Judeţean Teleorman propune vizitatorilor să petreacă o seară specială și să se bucure alături de noi de aniversarea a 70 de ani de la înființarea Muzeului Județean Teleorman, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Cei care ne vor trece pragul vor putea vizita expoziţiile permanente –„Înapoi în timp”- Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman; Aspecte etnografice teleormănene – şi temporare – 1 mai 1952-1 mai 2022 – Muzeul Judeţean Teleorman la a LXX-a aniversare; Societăţi de asigurare şi bănci româneşti în obiecte promoţionale – colecţia Alexandru Ivan, Bucureşti; Exponatul lunii mai – Vasul zoomorf de la Alexandria „Gorgan”.

Între orele 20.00 – 21.30, vizitatorii sunt invitați la o prezentare de costume populare tradiționale din Teleorman și la momente folclorice tradiționale desfășurate în cadrul expoziției permanente de etnografie, moment realizat cu colaborarea Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman.

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor va marca și împlinirea a 581 de ani de la prima atestare a județului Teleorman (14 mai 1441) printr-o expoziție fotografica intitulată „Teleormanul necunoscut” și prin proiecția filmului documentar „Județul Teleorman”, realizat în 1994 de R.A. Studioul Cinematografic „Sahia Film”.

Proiecția filmului va avea loc între orele 18.99-19.30 și 20.00-21.30 în spațiul amenajat la etajul 1 al muzeului.

Text și foto: Muzeul Judeţean Teleorman

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.