9 659 treceri la frontiera moldo-română, în 24 de ore

Date:

Share post:

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit  18 458 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 9 895 traversări persoane.
Din numărul total s-au înregistrat 9 659 treceri la frontiera moldo-română, 4 985 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 814 treceri aeriene, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 4 513 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 814 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 260 traversări persoane;
PTF comun Criva – 1 230 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 163 traversări persoane;
La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 692 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).
Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 6 327 treceri, dintre care 4 087 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 240 treceri la hotar cu Ucraina.
Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– 16 încălcări privind regimul punctelor de trecere a frontierei;
– trei documente de călătorie falsificate;
– doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– trei încălcări a regulilor de folosire a vinietei și de exploatare a vehiculelor;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– două persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național;
– 11 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 216 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și să respecte măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI R. Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.