joi, martie 30, 2023
11.9 C
București
spot_img

Ambasadorul Japoniei, prima vizită la Iași

Luni, 31 ianuarie 2022, primarul Mihai Chirica a primit vizita Excelenței Sale Hiroshi Ueda, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România.

Oficialul japonez a fost însoțit de Ketaro Morita, consilier economic în cadrul ambasadei nipone, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

„Excelența Sa domnul Hiroshi Ueda s-a declarat foarte impresionat de frumusețea și istoria Iașului și ne-a mărturisit că dorea să viziteze orașul nostru de mult timp. I-am amintit de evenimentele și proiectele organizate împreună cu instituții și organizații japoneze, printre acestea numărându-se amenajarea zonei japoneze din Grădina Botanică, cursurile de caligrafie japoneză pentru copii, expoziția de stampe japoneze găzduită de Muzeul Municipal, activitatea de peste 10 ani a balerinelor de origine japoneză în corpul de balet ieșean ani și numeroasele schimburi academice, în special pe teme legate de tehnologii avansate pentru extragerea resurselor naturale sau gestionarea cutremurelor.

Totodată, i-am lansat invitația de a întări relațiile de cooperare economică, identificând mai multe domenii, cum ar fi industriile auto, transporturile, electronica, serviciile medicale, industria alimentară, energiile alternative sau reciclarea deșeurilor. În context, am convenit să organizăm la sediul ambasadei o întâlnire a reprezentanților Municipiului Iași cu firmele japoneze interesate să investească în regiune”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Excelența Sa, Hiroshi Ueda, este la prima vizită în Municipiul Iași de la începutul mandatului de ambasador în România (decembrie 2020).

Text și foto: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole