91 de elevi ai CESF au depus Jurământul de credință

Date:

Share post:

La 12 octombrie a.c., 91 de elevi, înmatriculați în primul an de studii la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), au depus jurământul de credință Patriei Republica Moldova. Ceremonia a avut loc în Piața independenței din Ungheni.

Anul acesta, 58 de băieți și 33 de fete au ales să facă parte din marea familie a Poliției de Frontieră, fiind admiși pentru următorii doi ani de studii la CESF.

Prezent la ceremonie șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, i-a felicitat pe tineri și le-a dorit multe succese și responsabilitate față de noile angajamente în anii de studenție.

”A dori să devii polițist de frontieră este o decizie capabilă să îmbine mai multe caractere intransigente. Cu certitudine nu-i ușor, dar vă asigur că este un serviciu aparte și dinamic, deoarece activitatea la frontieră necesită abnegație, condescendență, vigilență, dar impune și riscuri. Cu acest prilej vă doresc voință, seriozitate la studii, să tindeți spre o carieră deosebită în Poliția de Frontieră, iar profesionalismul, patriotismul și abordările moderne pentru o frontieră sigură să fie principiile spre care să aspire fiecare dintre voi. ” a spus în mesajul de felicitare Fredolin Lecari.

Cuvinte de susținere și recunoștință au fost adresate și din partea reprezentanților administrației publice locale, alături de cadre didactice, părinți și fețe bisericești.

Ceremonialul a succedat cu un defileu în mod solemn al viitorilor polițiști de frontieră pe notele Fanfarei Poliției de Frontieră, ulterior fiind realizate fotografii de grup și individuale pentru o amintire pe viață, cât și s-a purtat discuții cu părinții, prietenii veniți din toate colțurile țării pentru a susține tinerii.

În același context, ca semn de recunoștință, au fost oferite insigne mai multor veterani și pensionari ai instituției de frontieră, care au lucrat în regiunea de vest a graniței Republicii Moldova.

Foto: Poliția de Frontieră

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.