91 de elevi ai CESF au depus Jurământul de credință

Date:

Share post:

La 12 octombrie a.c., 91 de elevi, înmatriculați în primul an de studii la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), au depus jurământul de credință Patriei Republica Moldova. Ceremonia a avut loc în Piața independenței din Ungheni.

Anul acesta, 58 de băieți și 33 de fete au ales să facă parte din marea familie a Poliției de Frontieră, fiind admiși pentru următorii doi ani de studii la CESF.

Prezent la ceremonie șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, i-a felicitat pe tineri și le-a dorit multe succese și responsabilitate față de noile angajamente în anii de studenție.

”A dori să devii polițist de frontieră este o decizie capabilă să îmbine mai multe caractere intransigente. Cu certitudine nu-i ușor, dar vă asigur că este un serviciu aparte și dinamic, deoarece activitatea la frontieră necesită abnegație, condescendență, vigilență, dar impune și riscuri. Cu acest prilej vă doresc voință, seriozitate la studii, să tindeți spre o carieră deosebită în Poliția de Frontieră, iar profesionalismul, patriotismul și abordările moderne pentru o frontieră sigură să fie principiile spre care să aspire fiecare dintre voi. ” a spus în mesajul de felicitare Fredolin Lecari.

Cuvinte de susținere și recunoștință au fost adresate și din partea reprezentanților administrației publice locale, alături de cadre didactice, părinți și fețe bisericești.

Ceremonialul a succedat cu un defileu în mod solemn al viitorilor polițiști de frontieră pe notele Fanfarei Poliției de Frontieră, ulterior fiind realizate fotografii de grup și individuale pentru o amintire pe viață, cât și s-a purtat discuții cu părinții, prietenii veniți din toate colțurile țării pentru a susține tinerii.

În același context, ca semn de recunoștință, au fost oferite insigne mai multor veterani și pensionari ai instituției de frontieră, care au lucrat în regiunea de vest a graniței Republicii Moldova.

Foto: Poliția de Frontieră

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.