Expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER, punctul de atracție al toamnei, la Chișinău

Date:

Share post:

În perioada 17-20 octombrie 2018, C.I.E. Moldexpo va găzdui cel mai important eveniment al anului dedicat complexului agroindustrial din Republica Moldova, care va reuni Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (autumn), ediția a XXXV-a, Expoziția-târg FARMER, ediția a  XXI-a, târgurile Animal Show, Toamna de Aur și multe alte evenimente speciale. Deoarece aici vin foarte mulți vizitatori, acestea expoziții reprezintă punctul de atracție al toamnei, la Chișinău. Expozițiile vor avea loc în trei pavilioane expoziționale, precum și în toate spațiile aflate în aer liber, ale CIE Moldexpo.

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO. Suport oficial: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova; Federația Națională a Fermierilor din Moldova. Sponsor general: Compania Agroprofi SRL – dealer oficial CASE IH în Republica Moldova. Partener media general: AGRO-TV Moldova. Partener MOLDAGROTECH: Agrobiznes.md

Misiunea celui mai mare eveniment din țara, dedicat sectorului agroindustrial – expoziția MOLDAGROTECH (autumn), este de a evidenția pentru reprezentanții domeniului agricol cele mai noi mașini și utilaje în vederea creșterii profiturilor din practicarea agriculturii.

Având în vedere tendințele recente din sectorul agricol (creșterea instabilă, extremele climatice, deficitul resurselor de irigare, cererea tot mai mare pentru utilizarea tehnologiilor moderne și a inovațiilor), expoziția MOLDAGROTECH (autumn) este o platformă, care oferă modalități de a depăși provocările cu care se confruntă agricultura națională. Autoritatea expoziţiei Moldagrotech și corespunderea acesteia standardelor internaționale este confirmată de Simbolul Asociației Globale a Industriei de Expoziții (UFI) și Asociației Europene a Organizatorilor de Expoziții Agricole (EURASCO).

Aici, circa 140 de participanți din Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, România, Rusia, Polonia, Saint Kitts și Nevis, Spania, Turcia,  Ucraina vor prezenta cele mai moderne mașini, utilaje și servicii pentru business-ul agricol.

Cel mai mare segment al expoziției va fi format din mașini și utilaje agricole: tractoare, mașini de prelucrat solul, semănători, echipamente pentru aplicarea îngrășămintelor și de protecție a plantelor, mașini de recoltat, utilaje de pregătire a furajelor, echipamente pentru prelucrarea post-recoltare și depozitarea culturilor agricole, stivuitoare, mijloace de transport, inclusiv speciale, utilaje pentru deservire tehnică, piese de schimb, echipamente pentru zootehnie.

Compania Agroprofi SRL va expune mașini și utilaje agricole de la cei mai renumiți producători din lume: tractoare și combine de clasă premium CASE IH, un complex de semănat, pluguri, semănători, tractoare și încărcătoare telescopice.

În cadrul expoziției, vor prezenta realizările lor în domeniul construcției de mașini și companii-producătoare din Republica Moldova precum Moldagrotehnica SA, ITA Mecagro, Batstractor SRL, Agromașina SA.

Totodată vor fi prezentate mașini și utilaje noi: sisteme de alimentare cu apă și de irigare în agricultură, mașini de ameliorare a terenurilor degradate, precum și îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, echipamente pentru industria alimentară și prelucrătoare, echipamente pentru pregătirea furajelor, tehnologii de economisire a energiei.

Companiile Vadalex-Agro SRL, ДП ЛЕМКЕН – Украина, Agrofermotech SRL, ÎCS JM INVEST GROUP SRL, ISP INTER SRL, Evolar SRL, Elit-Tehnica SRL, ElitAgrotehnologie SRL, Agrimatco-Service SRL, Servmixt-Agro SRL, Восход Агротехника SRL, AGROFERMOTECH SRL, Diazteh SRL, SC AGRI ALIANȚA SRL (România), Madaro Agro SRL (Bulgaria), SC FARM TECH SRL (România), Hidroinpex S.A. și mulți alții vor expune la standuri tehnică și utilaje agricole performante de producție străină.

Dozamech SRL, M & M Comert, Agromester HD, BRUNNTHALLER-CS (Republica Cehă), Free Range S.L. (Spania), TOV BULLER SERVICE (Ucraina) vor prezenta publicului utilajele de producție proprie și tehnologii de ultimă oră pentru complexul agroindustrial.

Rulmenți și componente pentru transmisia energiei mecanice de la cel mai mare producător mondial din domeniu, Timken, pentru prima dată la expoziție vor fi prezentate de distribuitorul autorizat al acestei companii în Moldova – Braducom SRL. Ozonteh Impex SRL va demonstra echipamente pentru curățarea rapidă și eficientă a fructelor cu coajă lemnoasă. De asemenea, la expoziție vor fi prezentate cântare pentru depozite, comerț și cântare auto de la Calbor Grup SRL și pulverizatoare de la Tehnosuport SRL.

La standul firmei Metancor-Com SRL vor fi etalate produse din oțel inoxidabil (cisterne, concasoare, prese etc.), iar compania ucraineană Flexol va aduce la expoziție rezervoare cu membrane elastice pentru păstrarea și transportarea lichidelor.

AGRODOR – SUCCES SRL va prezenta sisteme de irigare prin picurare, la standul IRRITEC S.p.A. (Italia) vizitatorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu sisteme de irigare de o generație nouă. Compania germană Beinlich va expune mașini de irigare și sisteme de irigare cu bobină.

Grupul de companii Еврохим va prezenta o nouă generație de fertilizanţi, inclusiv îngrășăminte minerale universale cu un conținut redus de sulf. Și producătorul rus УРАЛХИМ va oferta îngrășăminte azotate și nitrat de amoniu.

În cadrul expoziției se va desfășura Concursul “Noutatea Anului”, la care s-au înscris producători și distribuitori de mașini și echipamente pentru sectorul agricol și industria prelucrătoare care vor prezenta spre jurizare echipamente noi de producție locală și străină, precum și produse fitosanitare și fertilizanți.

Ziua tineretului studios «Agrogenerație» va reuni tineri profesioniști și studenți din industria agrară, care vor prezenta elaborări și lucrări științifice proprii.

Expoziţia-târg internaţională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri FARMER, ediţia a XXI-a

Expoziția-târg FARMER este un forum internațional, menit să stimuleze dezvoltarea agriculturii moldovenești. Expoziția FARMER însumează produsele şi serviciile locale din domeniu şi oferă oportunități mari de promovare a competitivității și stabilirii de contacte cu potențialii parteneri moldoveni și străini.

La ediția curentă, peste 240 de companii agricole, gospodării țărănești, asociații naționale de specialitate, organizații financiare, reprezentanți ai institutelor de cercetare, precum și companii din Italia, România, Ucraina și Franța vor deveni participanți la FARMER-2018. Aceștia vor prezenta tehnologii, materiale și instrumente pentru funcționarea eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse agricole.

Pavilionul nr. 3 va găzdui fermierii locali – membri ai Federației Naționale a Fermierilor din Moldova și ai birourilor regionale ale federației, care vor expune cea mai variată gamă de producție agricolă.

Nuci și puieți de nuci, inclusiv de soiuri noi, vor putea fi găsiți la standul membrilor Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere din Republica Moldova.

Produse alimentare organice în asortiment vor prezenta fermierii – membri ai «Alianței Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova». Tot aici, vizitatorii se vor putea familiariza cu principiile agriculturii ecologice.

O varietate de fructe de pădure, inclusiv proaspete, uscate, conservate, material de plantare, precum și gemuri, sucuri și dulcețuri vor putea fi cumpărate la standurile membrilor Asociației Producătorilor de Pomușoare BACIFERA și a Asociaţiei Obştești „Pomuşoarele Moldovei” .

Expozanții vor prezenta o selecție vastă de furaje, semințe, hibrizi și preparate veterinare. Compania Mărculești Combi SA va expune o linie de hrană integrală granulată pentru animale și păsări. Compania Sum Agro Service SRL (sponsorul înregistrării la FARMER) va prezenta antibiotice, vaccinuri, vitamine pentru animale și păsări. Echipamente și medicamente veterinare vor fi ofertate de Î.C.S. Vitafort-Combifeed S.R.L., Bentley Farm (România) și altele.

Semințe de porumb, floarea-soarelui, mazăre și alte culturi vor putea fi achiziționate la standul companiei Limagrain Moldova SRL (reprezentant oficial al grupului francez Limagrain Europe). Material semincer și săditor, precum și fertilizanți vor expune companiile Syngenta SRL, S.C. DIOLSEM S.R.L., AGRONOVA UNIC S.R.L., SEED-TRADE S.R.L. și altele.

Reprezentanța în Republica Moldova a Asociației Verein Donau Soja din Austria va organiza seminarul “Dezvoltarea lanțului valoric al soiei în Moldova”, în cadrul căruia se vor discuta problemele cultivării, procesării, promovării controlului originii soii.

Soluții în domeniul exportului produselor obținute în gospodăriile de fermieri pe piețele internaționale va prezenta Moldmarket – platformă comercială care reunește producătorii moldoveni pe un singur spațiu comercial.

Pentru prima dată în Moldova, la expoziția FARMER va fi prezentată platforma AgroBourse 360 SI. AgroBourse este o piață interactivă digitală care reunește participanții ciclului agricol din întreaga lume. Reprezentanții site-ului vor susține networking-uri pentru toate componentele lanțului de producție agricolă – autorități publice specializate, producători, dealeri și comunitatea științifică.

Accesul la finanțare este vital pentru dezvoltarea unui sector agricol competitiv. Băncile comerciale BC “Moldova-Agroindbank” S.A., BC “Procredit Bank” S.A. și organizația de microfinanțare “Credit CMB” S.R.L. îşi vor promova ofertele de creditare a fermierilor și a micilor întreprinderi agricole.

FARMER reunește mai multe evenimente interesante. În mod tradițional, la Târgul Toamna de Aur vizitatorii vor putea achiziționa produse ecologice direct de la producători – carne, pește, brânză, legume, fructe și multe altele.

La Expoziția «Animal Show» în toate cele patru zile de eveniment vizitatorii vor putea vedea cele mai productive rase de animale de fermă și păsări. Reprezentanții Institutului Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară vor relata despre metodele de sporire a producţiei de lapte la ovine şi caprine. Membrii Asociației Fermierilor Producători de Lapte, companiile Neolacta, I.M. “Millstream Dairy” S.R.L., vor prezenta vaci de reproducție, iar la standul companiei  Zooclub-Avibar” S.R.L se vor putea admira animale şi păsări exotice.

Participanții concursului “Sunt mândru – sunt fermier!”, organizat pentru prima dată în cadrul expoziției FARMER, vor povesti despre gospodăriile și afacerile lor în clipuri video, iar cele mai bune vor fi premiate de partenerul proiectului – compania WeTrade.

Programul conex al expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și  FARMER

Tradițională pentru expoziția MOLDAGROTECH (autumn) este organizarea concursului “Noutatea Anului” la care vor participa producători și distribuitori din domeniu. Participanții vor prezenta juriului peste 40 de mașini și utilaje agricole noi, echipamente și produse chimice pentru agricultură. Marele Premiu al concursului este acordat pentru o contribuție specială la modernizarea complexului agroindustrial din Moldova. Un moment deosebit de important este Concursul “Farmer Lider”, al cărui obiectiv este promovarea produselor ecologice locale și aplicarea tehnologiilor inovatoare în procesul de producție.

Principalele activități interactive din programul expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER sunt conferințele științifice și seminariile, susținute de comunitatea științifică și expozanții prezenți la eveniment. Aici vor fi abordate următoarele probleme: introducerea sistemelor de protecție a plantelor, prevenirea eroziunii terenurilor agricole, schimbările climatice și protecția culturilor de câmp și multe altele.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va organiza o masă rotundă pe tema “Nevoile și provocările sectorului agricol ecologic pentru următorii cinci ani”. Totodată, se va acorda atenție și celorlalte aspecte ale agrobusiness-ului, cum ar fi creșterea capacității de export al gospodăriilor de fermieri, problemele din domeniul zootehnic și tranziția către o agricultură durabilă.

IMPORTANT!

Tradițional, expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER atrag un număr mare de vizitatori. Pentru a economisi timpul și a vizita evenimentele cu un beneficiu maxim, înregistrați-vă aici, veți primi o invitație pentru a vizita expozițiile și catalogul participanților din acest an.

Pentru confortul participanților și invitaților, în acest an vor fi deschise suplimentar locuri gratuite de parcare la intersecția străzilor V. Lupu și V. Belinski (teritoriul fostei unități militare). Intrarea în parcare – de pe strada Vasile Lupu. Vizitatorii vor fi asigurați cu transport spre pavilioanele unde se vor desfășura expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER. Deschiderea oficială a expozițiilor va avea loc pe 17 octombrie 2018, la ora 11:00, în fața pavilionului nr. 2.

Foto: MOLDEXPO

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...