972 de mii de șoferi au permise de conducere moldovenești

Date:

Share post:

Registrul de stat al conducătorilor de vehicule arată că, la data de 1 ianuarie 2018, în Republica Moldova erau 972553 de șoferi, dintre care 217710 sunt femei, transmite IPN. Potrivit datelor publice, prezentate de către Agenția Servicii Publice pe pagina electronică, mai bine de jumătate dintre șoferi, aproximativ 505 mii, inclusiv 204 mii de femei, au doar permise de categoria B și pot conduce exclusiv mijloace de transport cu un număr de locuri nu mai mare de opt și cu masa nu mai mare de 3500 kg. Majoritatea celorlalți șoferi au dreptul să conducă două sau mai multe tipuri de transport.114 șoferi dețin permis de conducere pentru nouă categorii de vehicule.

Zece șoferi au doar permise de conducere de categoria D, pentru vehicule care au mai mult de opt locuri pe scaune. Exclusiv permise de categoria F, pentru troleibuze, au 544 de șoferi, printre care și 131 de femei. Permise de conducere doar pentru categoria A, motociclete cu sau fără ataș, au 2036 de persoane. Iar 1128 de șoferi au permise doar de categoria C, pentru autovehicule cu masa mai mare de 3500 kg și cu un număr de locuri pe scaune nu mai mare de opt. Peste 74 de mii de șoferi dețin permis de conducere pentru categoriile A, B și C, 24 de mii – pentru categoriile A, B, C, D și E, iar peste 5 mii – pentru A, B, C, și D.

Ion Panafil

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.