Ambasadorul Japoniei, prima vizită la Iași

Date:

Share post:

Luni, 31 ianuarie 2022, primarul Mihai Chirica a primit vizita Excelenței Sale Hiroshi Ueda, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România.

Oficialul japonez a fost însoțit de Ketaro Morita, consilier economic în cadrul ambasadei nipone, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

„Excelența Sa domnul Hiroshi Ueda s-a declarat foarte impresionat de frumusețea și istoria Iașului și ne-a mărturisit că dorea să viziteze orașul nostru de mult timp. I-am amintit de evenimentele și proiectele organizate împreună cu instituții și organizații japoneze, printre acestea numărându-se amenajarea zonei japoneze din Grădina Botanică, cursurile de caligrafie japoneză pentru copii, expoziția de stampe japoneze găzduită de Muzeul Municipal, activitatea de peste 10 ani a balerinelor de origine japoneză în corpul de balet ieșean ani și numeroasele schimburi academice, în special pe teme legate de tehnologii avansate pentru extragerea resurselor naturale sau gestionarea cutremurelor.

Totodată, i-am lansat invitația de a întări relațiile de cooperare economică, identificând mai multe domenii, cum ar fi industriile auto, transporturile, electronica, serviciile medicale, industria alimentară, energiile alternative sau reciclarea deșeurilor. În context, am convenit să organizăm la sediul ambasadei o întâlnire a reprezentanților Municipiului Iași cu firmele japoneze interesate să investească în regiune”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Excelența Sa, Hiroshi Ueda, este la prima vizită în Municipiul Iași de la începutul mandatului de ambasador în România (decembrie 2020).

Text și foto: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.