Trei documente false, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Date:

Share post:

Două certificate de vaccinare antiCovid-19 și un permis de conducere, toate false, vor face subiectul unor cauze penale pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.
Incidentele au fost înregistrat în punctele de trecere a frontierei  Leușeni și Sculeni, în decurs de 24 de ore, se arată într-un comunicat informatov emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Pentru a fi scutiți de carantină, doi tineri de 36 și 26 de ani au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare, ca dovadă a imunizării împotriva Covid-19. Cele două acte aveau însemnele unor instituții medicale din Republica Moldova și România. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pasagerii nu se aflau pe teritoriul țării respective în ziua administrării vaccinului. Ca urmare a celor depistate, polițiștii de frontieră au cerutr explicații, dar tinerii au refuzat să ofere declarații.
Într-un alt caz, un cetățean al Republicii Moldova este documentat pentru faptul că deținea un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său, cu semne vizibile de falsificare. Documentul a fost depistat în urma unui control suplimentar, în buzunarul de la haina personală.
Tânărul de 26 de ani, domiciliat în municipiul Soroca, a declarat că și-a perfectat actul în 2017, în timp ce se afla la muncă în Federaţia Rusă. Ar fi cumpărat permisul cu 15 mii de ruble.
Pe numele persoanelor vizate s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor. La finalizarea cercetărilor, vor fi luate masurile legale ce se impun.
Text și foto:  Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI R. Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.