România este cea mai ”activă” frontieră a Republicii Moldova

Date:

Share post:

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 70% din totalul de traversări, iar 26% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 2% din treceri ale frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 59 658 traversări persoane;
PTF Sculeni – 39 253 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 19 298 traversări persoane;
PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe – 15 310  traversări persoane;
PTF Cahul – 14 105 traversări persoane;
PTF Otaci – 13 118 traversări persoane;
PTF Costești – 12 142 traversări persoane.
Prin urmare, în perioada 28 martie – 3 aprilie 2022, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au înregistrat 161 de evenimente cu documentarea a 243 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 50 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 161 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 17 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– două cazuri de trafic ilicit de bunuri;
În decursul săptămânii precedente 224 de cetăţeni străini, dar și 98 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova, după cum se arată într-un comunicat media, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Au fost declanșate 169 de consemne, dintre care 23 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 146 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 214 697 traversări, dintre care  un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară – 110 572 treceri.
Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 130 270. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 66 774 traversări, cele mai multe fiind înregistrate la granița moldo-română: 51 328.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 926 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații privind situația de la frontiera statului vecin și condițiile de traversare a graniței.
Informați-Vă doar din surse oficiale!
#CălătorițiÎnSiguranță
#misiuni_permanente #solidaritate
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI
spot_img

Articole asemănătoare

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează. 

Primele impresii despre o vizită de lucru în Regatul Belgiei. Cine, când …

Primele impresii despre o vizită de lucru în Regatul Belgiei. Cine, când ... Aceasta este tema pe care o dezvoltăm în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.