joi, septembrie 29, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEAstăzi este zi de doliu în Republica Moldova, pentru comemorarea victimelor războiului...

Astăzi este zi de doliu în Republica Moldova, pentru comemorarea victimelor războiului din Ucraina

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 4  aprilie 2022 este declarată zi de doliu în Republica Moldova.

Doliul este instituit întru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean, se arată în comunicatul media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi (4 aprilie 2022 n.r.), în toate localitățile, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare Drapelul de Stat va fi coborât în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin  păstrarea  unui  moment  de  reculegere.

Totodată,în statul vecin, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Preledinției Republicii Moldova 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE