„De la dinozauri la Cosmos”

Date:

Share post:

Cu ocazia expoziției temporare „De la dinozauri la Cosmos”, care va avea loc în perioada 07 mai – 17 iunie 2022, Muzeul „Vasile Pârvan” și Asociația Brickenburg vă popun o călătorie fantastică în lumea jocului și a jucăriilor, care nu se adresează doar copiilor, ci tuturor vârstelor.

Prin lucrările construite din elemente LEGO(R) expoziția acoperă o vastă paletă de teme, de la șantierele paleontologice, care tind să descopere ecosisteme preistorice, la vehiculele cosmice care au facut posibilă aselenizarea, și de la profiluri metropolitane celebre la explorarea oceanelor.

O secțiune aparte a evenimentului muzeal o constituie domeniul „Toy Photo”, cuprinzând lucrări fotografice și de grafică virtuală ale unor autori membri ai unor LEGO User Groups din România și Elveția ( Brickenburg ), Bulgaria ( LEBGO ), Italia ( ItLUG ), Franța ( Les Briques En Folie ).

„Toy Photography” este un domeniu de nișă al fotografiei artistice, care în ultimii ani a început să aibă o răspândire tot mai largă, adunând tot mai mulți practicanți și simpatizanți. „Toy Photo” presupune fotografierea jucăriilor, însă, spre deosebire de clasica fotografie comercială de produs, în acest domeniu jucăria este folosită ca pretext pentru crearea unei povesti, a inițierii unei conversații vizuale cu privitorul sau pentru expunerea unei idei, fără legătură cu promovarea comercială.

Montarea cadrului, alegerea subiectului și construirea iluziilor „Toy Photo” reprezintă pentru fotografii mai mult sau mai putin experimentați provocări plăcute, iar pentru public un prilej de evadare din cotidian.

Exponatele fizice sunt lucrări originale sau care fac parte din colecțiile membrilor Asociației Brickenburg, iar dintre autorii care, la nivel global, abordează acest domeniu al fotografiei, vor fi prezenți cu lucrări personale în expoziție Mihai Mârza, Alec Bartos, Mike Tendino, Tony Tocaci și Balogh Laszlo (Brickenburg ), Fabio Broggi – Il Carota – ( ItLUG ), Jordan Jivkov, Alexander Mishtenkov, ”Teoman” și ”Oggie” Astardzhiev (LEBGO ), precum și L.U.G. Briques En Folie, cu lucrări vizuale colective.

Evenimentul va avea deschiderea sâmbătă, 7 mai, ora 18:00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235, urmând a fi deschis pentru vizitare în intervalul 7 mai -17 iunie, de marți până duminică, între orele 8:00 – 16:00. Mai mult decât atât, există şi un loc de joacă destinat celor care doresc să construiască diferite obiecte cu piesele LEGO®.

Organizator: muzeograf Gabriela ALBU.

Text și foto: Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?