Nivelul ridicat de zahăr din sânge prezintă un risc de demență

Date:

Share post:

Atunci când există un nivel de zahăr ridicat de zahăr în sânge, chiar și în rândul persoanelor care nu suferă de diabet, ar putea reprezenta un risc crescut de demență, după cum spun specialiștii nutriționiști.

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină New England a avut sub observație peste 2 mii de adulți, pentru o perioadă de 7 ani, care nu sufereau de demență și aveau în jurul vârstei de 65 de ani. La finalul celor 7 ani s-a descoperit că, în cazul oamenilor care nu se confruntă cu diabetul, pe măsură ce nivelul de glucoză creștea cu 100 mg pe decilitru, cu atât mai mult creștea și riscul de demență.

În cazul persoanelor cu diabet, riscul începea să crească atunci când nivelul zahărului din sânge creștea cu peste 160 mg pe decilitru. Astfel, pacienții cu diabet zaharat prezintă un risc crescut cu 40% mai mare de a dezvolta demență, dacă nivelul de glucoză din sânge  190 mg pe decilitru. Deși s-au eliminat alți factori de risc, precum fumatul sau bolile de risc, precum fumatul sau bolile de inimă, un nivel ridicat al zahărului în sânge duce automat la pierderea memoriei.

Sursa: Internet

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.