Evenimente pentru copii, organizate de polițiștii ieșeni

Date:

Share post:

Pe data de 1 Iunie, în intervalul orar 10.00 -16.00, copii sunt așteptați, pe esplanada Palatului Culturii, pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, alături de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri și jandarmi și pentru a vedea tehnica (inclusive autospecialele) din dotarea acestora și a a afla câte puțin din secretele meseriilor acestora.

”Ziua de 1 Iunie reprezintă principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului, fiind și o oportunitate de a iniția activități de conștientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activități trebuie sa fie o preocupare pentru toată lumea, nu doar pentru părinți. Prin urmare, este important să ne bucurăm de această zi și să le oferim copiilor experiențe care să le aducă zâmbetul pe buze și să le arate că sunt iubiți”.

Astfel, premergător zilei de 1 Iunie, ieri, 30 mai a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași și Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au organizat o activitate pentru a marca această zi, la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă”, din municipiul Iași.

În acest context, a avut loc expunerea picturilor realizate de elevii din clasa a III-a, precum și festivitatea de premiere, în cadrul căreia polițiștii au înmânat participanților diplome și baloane, se arată în comunicatul informațiv, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

De asemenea, poliţiştii le-au transmis copiilor informaţii legate de măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală, în familie, la şcoală sau pe stradă. Au fost oferite și informaţii referitoare la educaţia rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă, pe stradă, în calitate de pieton sau de biciclist, și în mijloacele de transport, în calitate de pasager.

Au fost purtate discuţii pe baza unor situaţii concrete, iar copiii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii şi să apeleze la sfatul lor sau al cadrelor didactice atunci când au nevoie.

Text și foto: Poliția Română Iași

spot_img

Articole asemănătoare

Inedit: Cromoforme, o expoziție de pictură și ceramică. Unde? Când? Foto

Inedit: Cromoforme, o expoziție de pictură și ceramică. Unde? Când? La aceste întrebări vom răspunde azi la Infoanunț.

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.