O polițistă aflată în timpul liber a dat o mână de ajutor colegilor. Ce a făcut ea

Date:

Share post:

Zilele trecute, Simona era acasă, la Movileni, odihnindu-se după o zi de muncă la Postul de Poliție Focuri, când în poartă i-a bătut un vecin panicat, spunându-i: –Vino repede, vecina noastră a fost lovită de o mașină, iar șoferul a fugit! Săraca de ea, mai avea 20 de metri până acasă…
Simona a știut din primul moment ce are de făcut: lucrează din 2005 în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, numai în operativ.
A ajuns imediat la fața locului, a încercat să acorde primul ajutor vecinei sale, însă din nefericire aceasta nu mai avea puls. A sunat la dispecerat anunțând accidentul rutier, furnizând detalii, astfel încât echipajele de intervenție să ajungă cât mai ușor și rapid la locul faptei.
A identificat imediat martorii, de la care a obținut date utile despre mașina cu care se deplasa conducătorul auto și filtrând informațiile a reușit să stabilească o parte din numărul de înmatriculare al autoturismului implicat în accident. A furnizat informațiile culese echipajului rutier sosit la fața locului, iar apoi a trecut la partea cea mai sensibilă a misiunii ei: să liniștească membrii familiei victimei, pe vecinii ei, cu care se cunoaște de mulți ani și care erau șocați de cele întâmplate!
Experiența profesională și adrenalina la cote ridicate au ajutat-o pe Simona, colega nostră, să fie puternică în acele momente și să se focuseze pe ce are de făcut, astfel încât, și cu aportul ei șoferul a fost depistat de polițiștii rutieri în aproximativ două ore de la producerea accidentului, ulterior acesta fiind arestat preventiv. După ce misiunea s-a încheiat, tristețea și-a făcut loc în sufletul ei: un om drag nu mai este!
Ce vă recomandă Simona, vouă, conducătorilor auto: Conduceți prudent și responsabil, viața tuturor are prioritate! • Agent șef de poliție Holbură Simona a fost încadrată direct în anul 2005 în cadrul I.P.J. Iași, a lucrat la Postul de Poliție Gropnița, Secția 1 Poliție Iași, iar acum lucrează la Postul de Poliție Focuri. Text al IPJ Iași.
Info Anunț: Și nu este singurul om al legii care în timpul liber își ajutp semenii. Simona este doar un exemplu. Salvatorii cei de toate zilele nu se dau în lături de a ajuta chiar și în timpul lor liber, de odihnă și relaxare, pentru că viața este mai presus de orice.
Foto: IPJ IAȘI
spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.