Un croissant rotund, umplut cu cremă, a luat cu asalt oraşul New York – şi reţelele de socializare – în această vară, potrivit Reuters.
“The Supreme”, un produs de patiserie asemănător “Cronut”-ului, hibridul între gogoaşă şi croissant inventat de patiserul new-yorkez Dominique Ansel care a făcut senzaţie în 2013, i-a făcut pe doritori să stea la coadă în faţa Lafayette Grand Cafe & Bakery de când a fost introdus în luna aprilie.
Croissant-ul a făcut, de asemenea, senzaţie pe TikTok şi pe Instagram, clienţii filmând cum crema curge din deliciosul preparat atunci când îl rup.
Scott Cioe, chef-ul de la Lafayette Grand Cafe & Bakery care l-a inventat, a declarat că nu avea nicio idee că produsul său va deveni viral. “Nici măcar nu am un TikTok”, a mărturisit el.
Bucătăria americană se consideră a fi una dintre cele mai populare ale lumii. Un amestec de influențe multiculturale, aceasta ne oferă preparate culinare deosebite. Deși mâncarea americanilor este adesea considerată fast, junk sau processed food, anumite specialități sunt absolut delicioase si au o tradiție îndelungată.
Gastronomia reprezintă o parte importantă a stilului de viață american și, chiar dacă imigranți din toate colțurile lumii au creat un melanj de culturi și traditii culinare, există, cu siguranță, câteva preparate ce au ajuns deosebit de populare în toate statele americane.
Hamburger, hot-dog, chips, plăcintă de mere, câteva dintre mâncărurile, care au contribuit la formarea bucătăriei Americane.
Cel mai popular a fost și râmâne burgerul. Acesta poate fi găsit în SUA în orice tip de restaurant.
La micul dejun, majoritatea americanilor consumă cereale, sandwich-uri cu unt de arahide sau cu ton, ouă și pizza, însă la pranz și la cină sunt foarte des întâlnite pastele cu brânză.
Un veritabil hot dog din windy city este compus din următoarele ingrediente: cârnat vienez, chiflă cu mac, muştar, castravete murat şi condimentat (relish), ceapă mărunţită, sare şi piper, ardei iute.
America a fost și rămâne țara tuturor posibilităților, pentru toate buzunarele, mai mici și mai mari.
Text: Filip Gheorghe
Foto: Reuters