Maia Sandu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

Date:

Share post:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, marcată pe 15 ianuarie, în fiecare an:

„Cultura este singura sursă certă a unei bucurii permanente. Este unicul loc în care libertatea e la ea acasă, e o instanță eliberatoare. Omul e dator să treacă prin purificarea oferită de cultură pentru a-și onora umanitatea, susținea Noica”.

Președintele Maia Sandu subliniază că de Ziua Națională a Culturii, atunci când este marcată și ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, este un prilej potrivit de a ne exprima admirația, respectul și recunoștința pentru creatorii și gânditorii țării noastre.

Șeful statului R. Moldova a mai menționat că trebuie să-i prețuim pe cei care, în pofida unui an de mari turbulențe, de crize, de maxime tensiuni și incertitudini provocate de războiul de lângă noi, nu au lăsat mâinile în jos, nu și-au abandonat nici vocația, nici proiectele, nici țara:

„Recunoștință celor care au transpirat și respirat asupra fiecărui cuvânt, asupra fiecărei note, asupra fiecărei tușe de penel sau asupra fiecărui pas pe scândura exigentă a scenei pentru ca, prin opera lor, să ne ridicăm deasupra cotidianului, să descoperim noi lumi și să ne redescoperim pe noi înșine. Să le prețuim munca. Să le prețuim talentul”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, șefa statului vecin a conferit distincții mai multor oameni de cultură pentru succesele remarcabile în activitatea de creație și înalta măiestrie profesională prin care contribuie la promovarea valorilor spirituale ale neamului.

Lista laureaților poate fi văzută aici: https://bit.ly/3GKIqdB.

15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale şi ziua lui Mihai Eminescu

Mai este citită opera lui Eminescu, mai plac versurile sale, ajunse în aproape toate colţurile lumii, şi cât de actuale sunt scrierile sale politice? Universalitatea operei sale poetice a fost recunoscută şi de UNESCO, poemul Luceafărul a intrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi chiar unei mici planete. Mai multe informații în acest sens pe site-ul televiziunii române.

spot_img

Articole asemănătoare

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură. Odată cu primii...