miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Mergeți să vedeți Spania. 42 de rute de autobuz pe distanțe lungi din Spania devin gratuite în 2023

Puteți să vă rezervați de pe acum vacanțele în Spania, unde aproximativ 42 de rute de autobuz pe distanțe lungi care vor oferi călătorii gratuite în 2023, după ce guvernul a fost de acord joi să mărească concesiunea de stat de la 50 la 100 %.

Potrivit noului site La Vanguardia de sâmbătă, 26 noiembrie, legislația va trece prin Senat în următoarele două zile, după ce a fost aprobată de Congresul Deputaților.

Concesiunea inițială de 50 la sută a intrat în vigoare la 1 septembrieîn cadrul eforturilor guvernului de a promova transportul public în contextul crizei energetice. Această concesiune va crește acum la 100% de la 1 ianuarie 2023, pe toate liniile de autobuz deținute de stat, care sunt în număr de 42 și care asigură servicii în aproape 2.400 de orașe și sate.

Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit, trebuie să cumpărați un bilet de 10, 20 sau 30 de călătorii și să plătiți un depozit rambursabil, la fel ca în cazul serviciilor de trenuri gratuite. Dacă ați efectuat numărul necesar de călătorii, atunci vi se va rambursa depozitul; cu toate acestea, numărul de călătorii necesare nu a fost încă anunțat.

Guvernul se așteaptă ca acest serviciu gratuit să fie mai popular decât serviciul gratuit de trenuri, pentru care au fost rezolvate deja peste două milioane de bilete. Dar, mai important, guvernul speră să reducă semnificativ consumul de combustibil și să elimine complet unele vehicule de pe șosele.

Mesajul principal este că ar trebui să mergeți să vedeți Spania, că ar trebui să profitați de cele 42 de rute de autobuz pe distanțe lungi care vor deveni, în scurt timp, gratuite.

Din 5 noiembrie, compania Uber a revenit în Valencia după ce, din mai 2019, a încetat să mai opereze.

Pe lângă serviciile clasice, de pe platforma Uber vor putea fi angajate și servicii ale taximetriștilor profesioniști. Compania pune acum platforma și la dispoziția acestora, printr-un serviciu de intermediere ce pune în legătură utilizatorii cu taximetriștii profesioniști.

Uber Taxi este numele sub care este cunoscut acest serviciu.

Uber Taxi poate fi solicitat de oriunde în oraș prin apăsarea unui buton special din aplicația Uber. Prețul va fi marcat de contor și va fi conform tarifelor oficiale stabilite de autoritățile valenciene.

Principiul de funcționare va fi cel cunoscut: utilizatorul va putea cunoaște din timp costul călătoriei sale și, odată ce taximetristul va introduce prețul final în aplicație la finalul cursei, utilizatorul va putea plăti prin intermediul acesteia.

Valencia devine al patrulea oraș spaniol în care Uber integrează taxiul în aplicația sa, după Madrid, Barcelona și Malaga.

Compania Uber și-a retras flota din Valencia în mai 2019 ca urmare a decretului primăriei care impunea apelarea și angajarea serviciului de transport de taxi, de către client cu un preaviz de minim cincisprezece minute înainte. O regulă care, după cum au subliniat ei atunci, presupunea „o restricție incompatibilă cu imediatitatea” serviciului lor, motiv pentru care au decis să înceteze activitatea în Valencia.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole