Spania înregistrează cea mai scăzută rată a natalității în 2022 de la primul registru, în urmă cu peste 80 de ani

Date:

Share post:

Spania a înregistrat un minim din ultimii 80 de ani în ceea ce privește nașterile înregistrate în 2022.

Raportul Biroului Național de Statistică din Spania (INE), publicat miercuri, 15 februarie 2023, a arătat că țara are a doua cea mai scăzută rată a natalității din Europa.

Datele colectate de INE precizează că doar 330.000 de copii s-au născut în țară anul trecut, cea mai mică rată înregistrată de la deschiderea agenției, în 1941.

Natalitatea în această țară a început să scadă în 2016 și a continuat să scadă în fiecare an de atunci.

Rata scăzută a natalității, de puțin peste 329.000 de copii, înseamnă că populația Spaniei este în declin, deoarece în fiecare an se nasc mai puțini copii decât mor oameni.

Experții spun că există numeroase cauze pentru acest declin al nașterilor, inclusiv faptul că femeile spaniole optează de obicei pentru a avea copii mai târziu decât în alte țări. Îmbătrânirea populației, problemele sociale și economice și incertitudinea pandemiei au fost, de asemenea, citate ca fiind cauze.

La nivel mondial, situația este foarte diferită, ONU prevăzând o explozie demografică în mai multe țări și o transformare a situației demografice, astfel încât 80% din populația lumii va trăi în Africa și Asia până în 2100.

 

spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.