Jucării contrafăcute și substanțe chimice, reținute de inspectorii vamali. Foto

Date:

Share post:

În data de 06.03.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în București.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit câteva mii de jucării. Mai exact este vorba despre aprovimativ 6.000 mașinuțe metalice cu însemnele mărcilor ‘’VOLKSWAGEN’’, ‘’BMW’’ și ‘’MERCEDES’’, succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate.

Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 445.000 RON.

În urmă cu o săptămână, respectiv la data de 27.02.2023, ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din Singapore, pentru o societate comercială cu sediul în Arad, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 24 tone de insecticid și fungicid.

Având în vedere faptul că pentru insecticide și fungicide sunt necesare avize și autorizații speciale, pe ambalajele produselor, peste etichetele originale erau aplicate alte etichete în care se menționa faptul că produsele sunt diferite tipuri de fertilizatori care au un regim diferit la import, mai putin restricționat. Valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la prețul de vânzare cu amănuntul, este de aproximativ 252.000 RON.

În ambele cazuri, autoritatea vamală a dispus reținerea bunurilor potrivit colegilor de la Biroul comunicare, relații publice și mass – media de la Autoritatea Vamală Română.

Și alte mii de bunuri susceptibile de a fi contrafăcute sau sustrase de la controlul vamal, descoperite de inspectorii vamali

În perioada 03.03-05.03.2023, inspectorii vamali din cadrul Autorității Vamale Române – echipele mobile din cadrul structurii centrale și Direcției Regionale Vamale București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au desfășurat o acțiune comună pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.

Cu această ocazie, inspectorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră au descoperit, în mai multe mijloace de transport, aprovimativ 8.000 de bunuri constând în parfumuri, articole vestimentare, marochinărie și produse de încălțăminte, toate fiind susceptibile de a fi contrafăcute și având o valoare estimată la 820.000 RON.

Totodată, pe parcursul acestei acțiuni au fost reținute textile, medicamente, tigarete și bijuterii, nedeclarate la intrarea în spaţiul comunitar, în valoare de peste 216.000 RON

S-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni de origine română, turcă, bulgară și ucraineană, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele respective.

În același timp, în timpul acțiunii, autoritatea vamală a aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 12.000 RON, precizează acceași sursă media menționată anterior.

spot_img

Articole asemănătoare

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.

Nou: Unde putem vizita expoziția ”Nicolae Grant, pictorul Goleștilor”. Foto

Nou: Unde putem vizita expoziția ”Nicolae Grant, pictorul Goleștilor”. La această întrebare răspundem în cele ce urmează.