32 de ani de activitate își spun ”cuvântul”

Date:

Share post:

Frumusețea ”pe muchie de cuțit” este un vis care, la Chișinău, devine realitate!

  • Interviu cu dr. Viorel Cotea, chirurg estetician, directorul și fondatorul clinicii specializate EXCLUSIV în chirurgie estetică

Se îndreaptă cu pași repezi spre șapte ani de activitate proprie, având un segment unic de activitate – chirurgia estetică. Și aproape 32 de ani ca specialist chirurg estetician.  Pregătit la Moscova, în chirurgia ”cosmetologică” (cum se spunea pe atunci), doctorul Viorel Cotea a devenit astfel primul medic care a pus bazele acestei specialități în partea de est a Europei. Spunem aceasta deoarece doctorul Cotea a fost și primul specialist, chirurg estetician, invitat să opereze în România, pe vremea când românii nici nu știau că există așa ceva.

Domnule doctor știm că periodic, la clinică, se adresează pacienți, operați de alți medici, care solicită o reintervenție chirurgicală? Acceptați o a doua intervenție chirurgicală în același loc?

Răspunsul este categoric ”nu”. Cred că fiecare pacient își merită ”medicul”. Adică, fiecare după sufletul și inima lui. În ultima perioadă, s-au adresat multe paciente operate în Turcia, vara aceasta. Acum nu au bani să meargă acolo la pansamente și ne roagă să le pansăm noi, gratuit. Cred că medicii care fac astfel de operații trebuie să ducă aceste cazuri până la capăt… Și … să nu uităm că proverbele din popor sunt adevărate, ca de exemplu – fiecare pasăre pe limba ei piere…

Se spune că dumneavoastră nu vorbiți prea mult la consultații… Este adevărat?

De ce aș vorbi? Dacă este da, da…dacă nu, nu trebuie …nu și gata! Cred că înainte de a lua o hotărâre, decizia trebuie bine chibzuită. Nu trebuie să spună nimeni da în pripă. Mai bine ne răzgândim de o sută de ori și luăm decizia o dată și bine!

 Și noi credem că este mai bine să operați bine, decât să vorbiți bine! Mai ales că sunt unii care vorbesc mult și rezultate nu sunt pe măsura dialogului…Îmi amintesc aici un caz, o pacientă cu mama, când fetița ei de 21 de ani, rău operată la nas în Franța, justifică rezultatul ”nedorit” astfel: ”Nu a înțeles medicul exprimarea noastră deficitară în limba franceză!”…da, este și aceasta o consolare… Aveți dreptate, chiar am auzit că la foarte mulți potențiali pacienți le spuneți că nu trebuie să recurgă la operația de chirurgie estetică. Spuneți că sunt frumoși așa cum sunt! De ce așa?

Pentru că acesta este adevărul. Există frumusețea clasică, gen Nefertiti. Uneori un nas acvilin se încadrează perfect în armonia unei fețe. De ce să schimbăm ceva ce reprezintă farmecul unei persoane?

Dacă o pacientă se adresează la dumneavoastră pe augumentare mamară, mărire de sâni, în cât timp aveți protezele necesare? Și … de unde le aduceți și cum?

Avem permanent stoc. Lucrez exclusiv cu Mentor din USA. Avem licență și importăm. ”Mentor” înseamnă stabilitate, calitate și siguranță. Protezele sunt însoțite de carduri de identificare și Lifetime, certificatul de garanție pe viață. Pacientele primesc, după intervenția chirurgicală, bandaj cu trei benzi și bustieră cu bandaj pentru stabilizarea implantului.

 Apropo de bandaje, ele se plătesc auxiliar? Și ce prețuri la pansamente aveți? Iar dacă întrebăm de prețuri, o consultație, primară sau secundară, care este prețul acesteia?

Nimic nu se plătește suplimentar. Prețurile la noi sunt all inclusive. Pot fi găsite pe site. Doar consultația primară costă simbolic aproximativ 5 dolari, respectiv 100 lei mdl sau 20 de roni. Pachetul de acte are la bază – contractul cu clinica. Aceasta este baza. Pe toată durata contractului, pacientul este deservit de clinică gratuit. Nici un cost suplimentar. Zero. Iar la revenire, în cazul efectuării altor operații de chirurgie estetică, toți pacienții beneficiază de reduceri între 5 și 25%.

Foarte mic prețul de consultație, la Bucrești, de exemplu, consultația la chirurgul estetician, întrebarea pentru o anumită porțiune a corpului, este evaluate la prețul de 350 roni, respectiv aproape 100 de dolari… Putem spune ca la dumneavoastră raportul calitate-preț este ideal… Acum înțeleg de ce unii colegi din România vă numesc, pe drept cuvânt, ”artistul în nasuri de la Chișinău”… Și chiar de ce vă numește astfel, doar nu faceți numai nasuri?

Am mai spus – nasul este oglinda feței! El se vede primul… Și nimeni nu umblă cu bluza ridicată pe stradă să se vadă sânii!

Apropo de preț … de ce aveți la clinică afișate prețuri mici comparativ cu România, Europa, USA și chiar Rusia sau Ucraina?

Pentru că profitul aproape nu există… Nu m-am gândit la profit când am pornit la acest drum, de unul singur.

Dar care a fost gândul dumneavoastră?

…Binele pacientului.

 Revenind la sâni, care este metoda operatorie, utilizată la clinică, pentru mărirea lor?

Cea naturală, desigur… metoda care permite ulterior, alăptarea. Metoda endoscopică, transaxilară sau submusculară. Acestea sunt cele mai estetice, dar și cele mai sigure metode. În general, metodele mele operatorii au la baza tehnici de know-how, respectiv informații unice care, aplicate practic, conduc la rezultate foarte bune.

 Domnule doctor, vă mulțumim și mult succes în activitatea dumneavoastră!

                                                                                              Interviu realizat de

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

05

 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de … Foto

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de ... Cine, unde și mai ales când, în cele ce urmează.