Permisele de conducere, în topul falsurilor descoperite la trecerea frontierei

Date:

Share post:

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii de frontieră au ridicat 205 permise de conducere din totalul de 405 documente falsificate, descoperite la călători. Ultimele două cazuri au fost consemnate ieri, 23 august 2023, de către polițiștii de frontieră din cadrul PTF Tudora și PTF Costești.
Astfel, pentru formalitățile de control, în punctul de trecere a frontierei Tudora s-a prezentat cetățeanul Uzbekistanului, în vârstă de 61 de ani.
Ca urmare a acționării în baza analizei de risc, persona a fost supusă unor verificări suplimentare, iar în rezultat s-a depistat un permis de conducere cu semne vădite de falsificare.
Din declarațiile străinului s-a aflat că doi ani în urmă în țara de baștină un tânăr necunoscut s-a apropiat cu propunerea de a-i perfecta un permis de conducere contra sumei de 10 000 de som (moneda națională a Uzbekistanului), persoana a acceptat propunerea, iar în decurs de patru ore a obținut permisul falsificat. În aceste circumstanțe, actul a fost ridicat, iar străinul a primit refuz de intrare în Republica Moldova.
În punctul de trecere a frontierei Costești, polițiștii de frontieră au documentat un conațional care a recunoscut că și-a cumpărat permisul de conducere moldovenesc. Persoana a fost depistă printre pasagerii cursei „Moldova-Franța”. În cadrul controlului în linia II-a, asupra tânărului de 37 de ani s-a descoperit permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile naționale. La audieri, tânărul a mărturisit că își procurase permisul acum un an și ar fi achitat 100 EUR. Cercetările pe caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de acte false.
Informațiile ne-au fost oferite de colegii de la Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
spot_img

Articole asemănătoare

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași. Foto

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași va avea loc... Unde și în ce zi, la aceste două întrebări răspundem mai departe.

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la …

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la ... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare. Aceasta este tema de azi.