Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi. Unde?

Date:

Share post:

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi, 21 martie 2024, ora 17,00, printr-un recital de poezie și muzică sub titlul Serile Bacoviene„Eu știu să mă prefac că sunt fericit”. Unde? La Casa Memorială „George Bacovia” din Bacău.

Despre ineditul proiect

Proiectul, coordonat de către Tincuța Horonceanu Bernevic, muzeograf la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, își dorește să aducă poezia mai aproape de public prin vocile poeților: Andrei Hurgheș, Paula Bârsan, Atena Ivanovici și Ioana Tanțoș.

Invitați de onoare: pianista Ozana Kalmuski Zarea, organistul Adrian Irinel Aciobăniței și actorul Valentin Braniște.

Cine va fi gazdă?

Salonul poetului Bacovia va fi gazdă primitoare și în acest an, după cum ne-au transmis organizatorii, prntr-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției Infoanunț.

Coordonatori eveniment: Manager, dr. Alin Sebastian Popa; Tincuța Horonceanu Bernevic, muzeograf.

Info Util

Evenimentul denumit generic ”Ziua Internațională a Poeziei” sew sărbătorește în fiecare an la 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, „Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor. Mai multe amănunte click aici.

Text Invitație: PR CMIABC

spot_img

Articole asemănătoare

Infoanunț: Începând de azi, metroul va circula direct între…

Infoanunț: Începând de azi, metroul va circula direct între... Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Polițiștii de frontieră și vameșii, coordonare pentru fluidizarea traficului transfrontalier

Polițiștii de frontieră și vameșii au reușit să se coordoneze eficient pentru fluidizarea traficului transfrontalier. Mai multe amănunte, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Iată ce destinații au ales românii pentru petrecerea Sărbătorilor de Paște. Foto

Iată ce destinații au ales românii pentru petrecerea Sărbătorilor de Paște. Despre aceasta am ales să vorbim în cele ce urmează.

Cel mai important eveniment al cafelei are loc la …. Când? Fotografii fascinante

Cel mai important eveniment al cafelei are loc la .... Când? Mai multe amănunte în articolul care urmează,...