O nouă invitație: vernisajul expoziției Pictori orădeni contemporani

Date:

Share post:

Muzeul Țării Crișurilor OradeaComplex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și  Primăria Municipiului Oradea, organizează vernisajul expoziției Pictori orădeni contemporani, eveniment care va avea loc în 1 martie 2024, orele 14:00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare a Secției de Artă.

Această expoziție reunește creații aflate în patrimoniul Secției de Artă a Muzeului Țării Crișurilor și care sunt semnate de artiști importanți din Oradea ultimelor decenii: Aurel Pop, Aurel Roșu, Coriolan Hora, Elena Kruch, Ferenczi Károly, Florian Heredea, Fux Pál, François Pamfil, Gheorghe Gherman, Ioan Augustin Pop, Ioan Aurel Mureșan, Jakobovits Miklós, Jovián György, Kristófi János, Kiss Elek, Lia Brîndaș Rusu, Ovidiu Budurean, Paul Blânda, Torkos István, Teofil Ioan Știop, Traian Goga, Tompa Mihai, Ujvárossy Kerekes Gyöngyi, Urszinyi Mária, Vioara Bara, Zemlényi Csaba.

Mai multe informații

Expoziția aduce în prim-plan lucrări inovatoare, abordări neconvenționale și o varietate de stiluri artistice și tehnici folosite de pictorii Oradiei în ultimele decenii, făcând conexiunea dintre cele două milenii, cu provocările și oportunitățile vieții în contemporaneitate. În operele lor, artiștii participanți au explorat teme actuale și tehnici diverse, creând opere care își găsesc ecoul în prezent, oferindu-ne posibilitatea de a urmări acest proces creator în desfășurare.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal deține o colecție importantă de artă orădeană, îmbogățită și conservată minuțios de-a lungul timpului (completând-o pe cea expusă deja în expoziția permanentă) și care urmează să fie făcută publică printr-o serie de expoziții temporare, succesive.

În deschidere vor vorbi curatorii expoziției, Cornel Abrudan, șeful Secției de Artă, și Darius Martin, muzeograf.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare în perioada 1 martie – 7 aprilie 2024.

Text și foto: PR Muzeul Tarii Crișurilor 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.