Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Date:

Share post:

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde… Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că … mai multe amănunte în cele ce urmează.

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, deschide joi, 29 februarie 2024, ora 11.00, expoziția „Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”.

Expoziția  este organizată în parteneriat cu …

Dedicată doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie, expoziția  este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și își propune să contureze o imagine a femeii așa cum a fost creată și impusă de campaniile publicitare derulate în secolul trecut.

Peste 200 de imagini monocrome și color, reprezentând reclame la produse cosmetice, de igienă și de îngrijire a părului, la parfumuri, produse vestimentare, tablete de slăbit și medicamente, bijuterii, cafea, vinuri, aparate de bronzat și electrocasnice etc., toate oferă informații depre principalele roluri ale femeilor de-a lungul timpului, în societate și acasă, precum și modul în care s-a cristalizat mitul superfemeii. Materialele publicitare expuse provin dintr-un număr de 13 publicații, apărute în perioada 1914-1989.

Este vorba de …

Evenimentul expozițional cuprinde și o serie de obiecte promovate în reclamele publicitare de către femei în perioada anilor 1900-1990. Este vorba de obiecte vestimentare feminine, accesorii, bijuterii, medicamente, instumente muzicale și aparate foto din colecțiile Muzeului Județean Teleorman și Muzeului Național de Istorie a României.

Printre ele, pot fi admirate: un plic din mătase neagră din anul 1930 aparțind actriței Lucia Sturza  Bulandra, o pereche de pantofi din velur cusut manual cu mărgele din 1970 a cântăreței Margareta Pâslaru, o pereche de pantofi din piele de antilopă cu strasuri (1990) a actriței Stela Popescu, o brățară și un colier din fildeș din Nigeria și un colier din chihlimbar din Polonia – obiecte din colecția Cadourile familiei Ceaușescu.

Expoziția „Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului” va rămâne deschisă la Muzeul Județean Teleorman până  la data de 6 aprilie 2024.

Text și foto: PR Muzeul Județean Teleorman

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.