Invitație la activitatea de educație muzeală „1 Martie – Mărțișor”

Date:

Share post:

Invitație la activitatea de educație muzeală „1 MartieMărțișor”.

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează miercuri, 28 februarie 2024, ora 10.00 activitatea de educație muzeală „1 Martie – Mărțișor”.

La manifestare vor participa elevii clasei a XI-a D – profil pedagogic de la Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, însoțiți de domnul profesor Iulian Augustin Ciobanu.

Elevii vor primi informații despre ziua de 1 martie – Ziua Mărțișorului, ziua începutului primăverii calendaristice, despre tradițiile și obiceiurile legate de această sărbătoare și despre simbolistica șnurului alb-roșu al mărțișorului.

Partea teoretică va fi urmată de una practică în cadrul căreia participanții vor trebui să coasă o inimă, pe un șablon pentru brodat din lemn, folosind tehnica punctului de cusătură „muscă” sau „cruciuliță”, căreia îi vor atașa un șnur de mărțișor.

Text și foto: PR Muzeul Judeţean Teleorman

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.