Despre revitalizarea relațiilor economice cu Albania

Date:

Share post:

Despre revitalizarea relațiilor economice cu Albania vorbim în articolul de azi din Infoanunț.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a avut, în data de 26 februarie a.c., o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Albania în România, E.S. dna Enkeleda Merkuri, în scopul dinamizării relațiilor economice bilaterale.

Relația diplomatică dintre România și Albania are o vechime de peste 110 ani, martor al prieteniei dintre cele două state fiind chiar imnul de stat albanez, a cărui muzică este compusă de Ciprian Porumbescu. În momentul de față, Albania se află în plin proces de aderare la Uniunea Europeană, ceea ce arată modul în care această țară a progresat în ultima perioadă, atât din punct de vedere economic, cât și politic. Albania poate învăța din experiența României în ceea ce privește procesul de aderare, dar mai ales din cel de post aderare care, din nefericire, ne-a demonstrat că birocrația și corupția sunt cele mai mari piedici în atragerea de fonduri europene”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

O componentă foarte importantă a activității mele ca nou ambasador al Albaniei în România va fi diplomația economică, o revitalizare a schimburilor comerciale dintre cele două state ducând implicit și la o mai bună colaborare pe plan politic. Pentru Albania, țara dumneavoastră reprezintă un partener de bune practici în ceea ce privește procesul de aderare la Uniunea Europeană în care suntem implicați, iar CCIR poate avea un rol determinant în acordarea de consultanță pe componenta economică. Există proiecte comune în care pot fi implicate mediile de afaceri din cele două state, energia fiind un domeniu de importanță strategică pentru Albania”, a declarat ambasadorul Republicii Albania în România, E.S. dna Enkeleda Merkuri.

Text și foto: Birou Comunicare Publică

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.