UAIC: Peste 21.000 de înscrieri la admiterea 2024

Date:

Share post:

UAIC: Peste 21.000 de înscrieri sunt înregistrate la admiterea 2024. Mai multe informații, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

În 2024, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a înregistrat un număr de 21.201 înscrieri în cele două sesiuni de admitere, din iulie și septembrie, față de 20.293 de înscrieri în 2023. În sesiunea din iulie s-au depus 18.566 de dosare, 14.944 pentru studii de licență și 3.622 pentru studii de master. În sesiunea din luna septembrie au fost depuse 2635 de dosare, 2155 pentru studii de licență și 480 pentru studii de master. 

La studii de licență

În ceea ce îi privește pe candidații români, au fost depuse 18.605 de dosare, cu 1.934 mai multe decât anul trecut. La studii de licență au fost depuse 15.017 dosare, cu 1.554 mai multe decât anul trecut, iar la studii de master au fost depuse 3.588, cu 380 mai multe decât în 2023.

În 2024, UAIC a scos la concurs 3600 de locuri la buget pentru studii de licență și 2.100 de locuri la buget pentru studii de master. După sesiunea de admitere din septembrie, toate locurile la buget vor fi ocupate la nivelul universității. 

Românii de pretutindeni

Candidații români de pretutindeni au depus 2.596 de dosare, dintre care 2.082 la studii de licență și 514 la studii de master, în condițiile în care au fost scoase la concurs 550 de locuri la buget pentru studii de licență și 259 de locuri la buget pentru studii de master.

În 2024, admiterea candidaților români de pretutindeni la UAIC, pentru studii de licență, s-a realizat centralizat, de către o comisie unică la nivelul întregii universități. Prin urmare, fiecare candidat a depus un singur dosar, spre deosebire de anii trecuți când candidații puteau depune un număr nelimitat de dosare.

Studii de licență

Pentru studii de licență, cea mai căutată specializare la admiterea din iulie a fost Psihologie (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației), cu o concurență de 7,67 candidați pe loc bugetat. Clasamentul este completat de Informatică economică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 7,27 candidați pe loc bugetat, Relații internaționale și studii europene (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,43 candidați pe loc bugetat, Comunicare și relații publice (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,19 candidați pe loc bugetat, Resurse umane (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,47 candidați pe loc bugetat și Pedagogie (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației) – 5,42 candidați pe loc bugetat.

Cele mai căutate programe de master au fost Metode fizice aplicate în kinetoterapie și recuperare medicală de la Facultatea de Fizică – 4,6 candidați pe loc bugetat, Ingineria sistemelor software/Software engineering de la Facultatea de Informatică – 4,31 candidați pe loc bugetat, Evaluare clinică, consiliere și psihoterapie de cuplu și familie (la Extensia Focșani) de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – 3,55 candidați pe loc bugetat, Chimia mediului și siguranță alimentară de la Facultatea de Chimie – 3,33 candidați pe loc bugetat și Fizică medicală aplicată de la Facultatea de Fizică – 3 candidați pe loc bugetat.

Alte informații

La sesiunea de admitere pentru studii de licență din septembrie, specializările cu cea mai mare concurență au fost Psihologie – învățământ la distanță (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației), cu 26,5 candidați pe loc, Pedagogia învățământului primar și preșcolar – învățământ cu frecvență (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației), cu 9,11 candidați pe loc,  Administrație publică – învățământ la distanță – Iași (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), cu 9,4 candidați pe loc.

Programele de master cu cea mai mare căutare au fost Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației), cu 5,88 candidați pe loc bugetat, Criminalistică (Facultatea de Drept), cu 3 candidați pe loc bugetat, Laborator medical (Facultatea de Biologie) și Sisteme distribuite/Distributed Systems (Facultatea de Informatică), cu 2,5 candidați pe loc bugetat. 

Call center

În perioada admiterii, UAIC a pus la dispoziția candidaților un call center, care să le ofere informații privind oferta educațională și asistență privind procedura de înscriere și confirmare a locului. Call center-ul a funcționat în perioada 12 iulie – 2 august și este disponibil în perioada 4 -13 septembrie. În perioada 12 iulie – 11 septembrie, operatorii au preluat peste 2.100 de apeluri.

Rezultatele pentru sesiunea de admitere din toamnă se afișează în perioada 10-11 septembrie, pe site-ul fiecărei facultăți, candidații având la dispoziție 24 de ore pentru depunerea contestațiilor din momentul afișării listelor.

Informații complete despre finalizarea procesului de admitere se pot consulta pe site-ul https://admitere.uaic.ro/.

Text: PR UAIC

Foto: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” – Bârlad 2024

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” - Bârlad 2024. După o întrerupere de șapte ani, artistul și profesorul...

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma. După ce în luna noiembrie volumul

Cum arată viața trăită în echilibru

Cum arată viața trăită în echilibru. Pentru a găsi răspunsul este nevoie de foarte multă muncă cu noi înșine, pentru că de aici pornește și tot aici se termină totul. 

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman. Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman