Educația, infrastructura și supremația legii sunt prioritățile Guvernului pentru 2018

Date:

Share post:

Educația, infrastructura drumurilor și supremația legii sunt trei cele mai importante priorități ale Guvernului pentru anul 2018. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul de televiziune Moldova 1. Prim-ministrul consideră că anul curent se pot înregistra progrese semnificative pe cele trei domenii, transmite IPN.
În domeniul justiției, Pavel Filip spune că este elaborată o reformă care va fi implementată în acest an, iar rezultatele vor fi imediat vizibile. „Cel mai importantă este evaluarea judecătorilor și trebuie să ne îngrijim cine vine în acest sistem”, a declarat Pavel Filip.
În ceea ce ține de educație, șeful executivului consideră că acest domeniu trebuie să fie o prioritate și pentru guvernele următoare. „Bogăția cea mai importantă a Republicii Moldova sunt oamenii, de aceea trebuie să investim în educație astfel încât capacitatea umană să poată produce valoare adăugată. Or, valoarea adăugată înaltă este în industriile unde este nevoie de multe cunoștințe. De aceea, inevitabil, Republica Moldova poate avea perspectivă doar în cazul când vom avea un sistem al educației bine dezvoltat și vom ridica capacitatea umană”, a spus șeful cabinetului de miniștri.
Fără o infrastructură dezvoltată, Moldova nu poate miza pe investiții și dezvoltare. „Anul acesta vom acorda mai mulți bani pentru reparația și construcția drumurilor. Vom încerca să mergem și pe dezvoltarea drumurilor nemijlocit în localități pentru că este important drumul de la poarta omului”, a declarat premierul Pavel Filip.                                                                                                                                                   (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.