Fără oră de vară

Date:

Share post:

În tarile Uniunii Europene anul nu va mai fi împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Trecerea la ora de vară la nivelul statelor europene a fost eliminată printr-o decizie a Parlamentului European. Guvernul Republicii Moldova va decide cum va proceda după ce Consiliul Europei va aproba modificările operate de către Parlamentul European, a comunicat șefa serviciului de presă al Ministerul Economiei și Infrastructurii, solicitată de IPN.
Povestea a început la sfârșitul anului trecut, scrie adevărul.ro, când Lituania a cerut UE să renunțe la ora de vară. Motivul? Schimbarea de două ori pe an a ceasurilor i-ar pune în dificultate pe oameni, iar majoritatea consideră enervant acest lucru. Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.
Moldova a decis trecerea la ora de vară în 1979, în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU.                                                          (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.