Un punct de asistență medicală urgentă a fost deschis la Fetești

Date:

Share post:

În Nordul R. Moldova, comuna Fetești, raionul Edineț, a fost deschis un punct de asistență medicală de urgență, care va deservi peste 12 mii de locuitori din nouă localități. Valoarea investițiilor se ridică la 1,3 milioane mdl, banii fiind alocați din fondurile Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, după cum transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al instituției, până în prezent, serviciile medicale de urgență prespitalicească la nivelul raionului Edineț erau asigurate de șase echipe de asistență medicală urgentă aflate în localitățile Brânzeni și Cupcini, care aveau o rază de deservire foarte mare. Motiv pentru care și timpul de deplasare pentru intervenții era mare. Odată cu deschiderea centrului de la Fetești, raza de deservire se va reduce cu până la 15 km, iar timpul în care se ajunge la pacient se va micșora semnificativ.
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a deschis astfel de centre în satul Stoicani din Soroca și Mălăiești din Orhei. Pe parcursul anului curent urmează să mai fie deschise două puncte medicale de urgență, după cum menționează aceleași surse.                                                                         (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.