vineri, iunie 2, 2023
17.6 C
București
spot_img

Un punct de asistență medicală urgentă a fost deschis la Fetești

În Nordul R. Moldova, comuna Fetești, raionul Edineț, a fost deschis un punct de asistență medicală de urgență, care va deservi peste 12 mii de locuitori din nouă localități. Valoarea investițiilor se ridică la 1,3 milioane mdl, banii fiind alocați din fondurile Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, după cum transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al instituției, până în prezent, serviciile medicale de urgență prespitalicească la nivelul raionului Edineț erau asigurate de șase echipe de asistență medicală urgentă aflate în localitățile Brânzeni și Cupcini, care aveau o rază de deservire foarte mare. Motiv pentru care și timpul de deplasare pentru intervenții era mare. Odată cu deschiderea centrului de la Fetești, raza de deservire se va reduce cu până la 15 km, iar timpul în care se ajunge la pacient se va micșora semnificativ.
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a deschis astfel de centre în satul Stoicani din Soroca și Mălăiești din Orhei. Pe parcursul anului curent urmează să mai fie deschise două puncte medicale de urgență, după cum menționează aceleași surse.                                                                         (Ligia Beatrice Vasilescu)

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole