“Vrem ca cetățeanul, când vede un polițist, să aibă sentimentul de siguranță”

Date:

Share post:

Două treimi din populație se declară mulțumită de activitatea poliției comunitare. Cea mai mare încredere oamenii o au în pompieri – 26,8% din respondenți. Pompierii sunt urmați de poliția de sector – 13,2%; echipele de reacționare operativă (902) – 14% și poliția de frontieră – 10,2%, arată datele unui sondaj CBS-AXA, realizat în comun cu Inspectoratul General al Poliției, transmite IPN.

„Noi vrem ca cetățeanul, când vede un polițist pe stradă, să aibă sentimentul de liniște și siguranță” , a declarat șeful IGP, Alexandru Pânzari, menționând că rezultatele sondajului sunt mai bune decât ultimele disponibile, din anul 2013.

„Dar nu ne îmbătăm cu apă de ploaie. Noi vom face o foaie de parcurs, ca să vedem la ce trebuie să acordăm atenția. În ultimii doi ani, am organizat mai multe acțiuni de sensibilizare, de comunicare cu societatea, pentru a ne apropia și a vedea care sunt necesitățile, am studiat practica din mai multe țări”, a mai spus șeful IGP. Potrivit lui Pânzari, echipamentul și tehnica sunt importante, dar succesul este asigurat doar dacă există o comunicare bune cu oamenii.

Prezent la prezentarea sondajului, Steven Daniels, ofițer de justiție și afaceri interne din partea UE, a menționat că obiectivul este de a schimba imaginea poliției – de la o structură de forță la una care oferă servicii pentru cetățean. „Cetățenii vor judeca despre succesele poliției. Noi vrem să susținem financiar nu doar Chișinăul, dar și alte localități, din toată Moldova. În Belgia am început o reformă asemănătoare în 1998, a durat doi ani pentru a consolida această reformă. În Moldova va fi la fel. Nu va fi ușor, dar este posibil”, a adăugat Steven Daniels.

Sondajul a cuprins trei eșantioane: tineri, populația generală și colaboratorii poliției. Datele au fost colectate în perioada septembrie-decembrie 2017.

 

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.