Cetățeni turci reținuți cu 84 kg de heroină, care urma să ajungă în UE

Date:

Share post:

Cinci cetățeni ai Turciei au fost reținuți în Republica Moldova pentru trafic de droguri. Aceștia sunt suspectați că au adus în țară 84 kg de heroină pură, din Iran și Turcia, și intenționau să o transporte mai departe, în Uniunea Europene. Valoarea drogurilor se estimează la cinci milioane de euro, transmite IPN.
Potrivit procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, grupul a fost documentat timp de doi ani, stabilindu-se traseele prin care urmau să aducă substanțele narcotice. Camionul care se presupunea că are la bord drogurile a pornit din Turcia spre Republica Moldova pe 19 februarie. Pe data de 21 februarie, acesta a traversat frontiera Moldovei, șoferul declarând că transportă legume care urmau să fie comercializate pe teritoriul Moldovei.
Pe 23 februarie, în timp ce suspecții descărcau din ascunzișurile camionului heroina, au fost reținuți. Cele cinci persoane sunt de etnie kurdă, cetățeni ai Turciei. Judecătoria Centru urmează să decisă asupra aplicării arestului preventiv.
Potrivit lui Fredolin Lecari, șef al Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), suspecții au adaptat două unități de transport pentru a putea ascunde heroina, așa ca la scanarea unităților de transport substanțele narcotice să nu fie depistate. Anterior, pe teritoriile altor state, în cadrul a două capturi, a fost ridicată peste o tonă de heroină traficul fiind dirijat de același grup criminal.
Persoanele reținute nu vor fi extrădate. Dacă vor fi găsite vinovate, riscă de la 7 la 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari și de la 2 la 10 ani de închisoare pentru contrabandă. (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.