marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Facilități la obținerea permiselor de conducere

Cei care vor dori să obțină permisul de conducere vor fi scutiți de obligativitatea prezentării unui șir de acte solicitate până acum. Este vorba despre documentul despre modificarea datelor personale, cazierul contravențional în care să fie specificată lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce și copia actului de identitate, transmite IPN.
Agenția Servicii Publice informează într-un comunicat de presă că, potrivit unor modificări operate de către Guvern, toate aceste informații vor fi verificate prin intermediul sistemelor informaționale de stat.
Noile reglementări prevăd că examenele pentru obținerea permisului de conducere vor fi anulate dacă se va constata că examinatorul va comunica candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic. La fel și în situațiile când candidatul examinat va fi ajutat de către o altă persoană la susținerea probei teoretice sau când utilizează aparataj tehnic în acest sens.Temei pentru anularea examenului va fi și dacă examinatorul va ignora încălcările comise de către candidatul examinat pe parcursul examinării practice sau examinatorul va indica candidatului efectuarea unor provocări și manevre care ar încălca regulile de circulație sau semnalizarea rutieră.
Potrivit modificărilor operate, permisul de conducere internațional va fi eliberat în baza permisului de conducere național cu statut „Valabil”, pe un termen de până la trei ani, cu condiția că acest termen să nu depășească termenul de valabilitate al permisului de conducere național. (Ion Panfil)

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole