Inovație prin tehnologie în sectorul public

Date:

Share post:

Joi, 15 martie 2018, a avut loc, la București, Conferința Națională de management modern în administrație, Inovație prin tehnologie în sectorul public, eveniment organizat de Oameni și Companii, editor al Portalului Național www.administratie.ro. La acest eveniment a participat și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Melania Gabriela Ciot, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat român a evidențiat nevoia unei administrații publice moderne și inovatoare, care să ofere servicii publice de calitate, adaptate nevoilor cetățenilor. A făcut referire la sondajele realizate la nivelul Uniunii Europene privind experiența de utilizare a serviciilor publice, care au arătat o îmbunătățire a acestora, datorată inovării. În acest context, secretarul de stat român a subliniat necesitatea unui demers mai intens și constant de inovare a activității instituțiilor publice, a modului de interacțiune și de comunicare cu cetățenii.

Totodată, secretarul de stat a făcut referire și la nevoia constantă de resurse umane de calitate, capabile să opereze în contextul dezvoltării noilor tehnologii informaționale și comunicaționale. „Totodată, este necesară urmărirea acestui obiectiv în conexiune cu politicile publice privind educația, cu accent pe inițiativele privind educația digitală, esențiale pentru dezvoltarea economiei cunoașterii și creșterea competitivității economice a României”, a declarat oficialul român.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a subliniat faptul că, din perspectivă europeană, dar şi naţională, asigurarea unor mecanisme active de adaptare la evoluţiile în domeniul digital reprezintă o prioritate şi un obiectiv permanent, inclusiv pentru sectorul public.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de … Foto

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de ... Cine, unde și mai ales când, în cele ce urmează.