Atenționare de călătorie în Franța!

Date:

Share post:

Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, în ziua de marti, 3 aprilie 2018, va debuta o grevă de amploare şi, cel mai probabil, de lungă durată în transportul feroviar şi la compania aeriană Air France.

Astfel, la Societatea Naţională a Căilor Ferate (SNCF) va circula un tren de mare viteză din opt şi un tren regional din cinci. În circulația internaţională a garniturilor de tren, sunt planificate doar trei din patru trenuri Eurostar în circulaţie şi un grafic aproape normal în cazul trenurilor Thalys, spre Belgia. În schimb, nu vor circula garniturile de tren spre Spania, Italia şi Elveţia.

De asemenea, greva lucrătorilor din sectorul feroviar a ajuns în faza protestelor de durată, cu încetarea lucrului timp de două zile din cinci, care ar urma să dureze 36 de zile pe parcursul a trei luni calendaristice consecutive.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://paris.mae.ro , www.mae.ro<http://www.mae.ro>  şi reaminteşte faptul căcetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia„Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”),care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează.