Covor de flori în scuarul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului” din Chișinău

Date:

Share post:

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu,  a inaugurat joi un covor de flori, amplasat în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Rondul de flori gigant are o suprafață de 15×30 metri (450m pătrați), fiind amenajat de către muncitorii de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi. Florile se numesc panseluțe și sunt în număr de 200 de mii de fire.

Primarul general interimar a precizat că noul rond de flori este sub formă de covor moldovenesc autentic, de care se vor bucura locuitorii orașului, veniți să viziteze Grădina Publică „Scuarul Catedralei”. Silvia Radu a spus că ideea covorului de flori în stil tradițional îi aparține, fiind inspirată de evenimente similare din Europa.

Prin această acțiune se dorește inițierea unei tradiții în capitală – Săptămâna Florilor, în preajma sărbătorilor de Paști, astfel creându-se un loc atractiv pentru chișinăuieni și pentru turiști. „Asemenea activități vor uni locuitorii Capitalei în spațiile frumoase“, a mai menționat primarul.

Covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” va putea fi admirat până marțea viitoare, 17 aprilie 2018, după care plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș. Costul lucrării este de 1,8 milioane de lei, florile fiind achiziționate în bază de licitație.

Foto: Primăria Chișinău

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.